Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) Laurentii.be

 

Genealogie

Van Praet

"Hoe hoger geëerd, hoe hoger van weerd."

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Zie ook stamboom Lauwens.

2 Zie ook stamboom Van Keer.

3 Zie ook stamboom Cools.

4 Een huwelijksakte van november 1847 vermeld “De Rock”. Er is melding van Jean De Rock, landbouwer in Kapelle-op-den-Bos, geboren in 1756 en verwant met Peeters (grootmoeder van de bruidegom) en van Marie-Françoise De Rock uit Londerzeel, vermeld als overleden moeder van Charles Henri De Wit, in een huwelijksakte van 28 augustus 1801 te Londerzeel. Verder wordt ook een Anne Marie De Rock vermeld in Mechelen bij het overlijden van haar zoon Willem Van Lint op 31 oktober 1803. Zij was afkomstig uit Peutie. De naam kwam in Brabant alleszins al voor in 1621 (huwelijk Liesbeth De Rock met Gillis Loes in Sint-Niklaas in Brussel), al lijkt deze meer voorkomend in Oost- en West-Vlaanderen. Een kleindochter heette overigens ook Anne Monique (dochter van Domien Van Praet). Het kan ook een foutieve spelling zijn van “De Roeck” of “De Bock”.  Volgens Jean Demuylder gaat het  om Anne Marie De Boeck, geboren in 1784 te Keerbergen als dochter van Antoon De Boeck en Liesbeth Van Dijck (beiden overleden te Hombeek).

5 Met apostolische dispensatie bloed-verwantschap 3e en 4e graad.

6 Vermoedelijk haar halfbroer uit het 2e huwelijk van vader Jan Van Praet.

7 Volkstelling van 1796 in Kapelle-op-den-Bos.

8 Bron statistische gegevens: familienaam.be. Voor een historisch overzicht, zie de verzamelde  verhalen Van Praet.

9 Beiden vermeld in de aktes van de Schepenbank van Londerzeel in 1575. Zij als "juffrouw Beatrix Van Praet".

10 In de aktes van de Schepenbank van Londerzeel werd een naamgenote Ann Van Praet vermeld in 1608, uit Buggenhout, dochter van Paul Van Praet, gehuwd met Maximiliaan De Keyser. Deze Ann Van Praet had een zus Maria Van Praet, gehuwd met Peter Moons.

11 Vermeld in de aktes van de Schepenbank van Londerzeel tussen 1565 en 1618, dochter van Gillis Van Praet en gehuwd met Steven Van Nuffele.

12 Jan Luijpaert was eerder gehuwd met Katrien Van Buijten (dochter van Hendrik Van Buijten en Katrien Van Praet). Een zoon uit dit eerder huwelijk, Gillis Luijpaert, was meier van Opwijk tussen 1563 en 1566.

13 Een zoon van Aert Van Langenhove en Margriet De Clerck.

14 Lucas Van Hoorenbeke was luitenant-hoogbaljuw van de stad en het Land van Dendermonde volgens "De Middelaar", nr. 266 (1990), blz. 66. Hendrik Van Praet werd genoteerd als meisenier op 20 maart 1636.

15 Een zus, Agnes Piessens, huwde in Leest met Antoon Lauwens. Zie stamboom Lauwens.

16 Zie ook huwelijksfoto van 13 september 1952.

17 Cesar Van Keer werd geboren op 7 maart 1939 in Mechelen als zoon van Frans Van Keer en Judith Van Ighem. Zie ook stambomen Van Keer en Lauwens (verwantschap Elisabeth Van Keer).

18 Rita Leysen is een dochter van Louis Leysen, de veldwachter van Kasterlee en schrijver van romans als 'De dood was fotograaf', 'De Duivelskuil', 'De Gracht' en ‘Kastels Volk”.

19 Zie ook bijdrage over het gezin Van Praet-Van Beveren in Kapelle-op-den-Bos.

20 Volgens één Portugese stamboomonderzoeker was Jan van Praet een zoon van ridder Gielis van Praet en Johanna Maria Sanders (die een familiewapen voerde met drie waterlelie bladeren), was hij gehuwd met Barbara van Moerkerke en was hij tussen 1508-1509 burgemeester van Brugge. Het gaat hier evenwel om een tijd- en naamgenoot van een verwante tak van Praet.

21 Zie ook Schaerlaeken bij verwante families.

22 Zie ook Van Keer bij verwante families.

23 Zie ook blog families Uyttersprot.

 

* komt voor in de stamlijn Van Praet

 

A Zie ook volledige foto bij Cools.

B Zie ook volledige foto in 1911.

C Zie ook volledige foto in 1917.

D  Zie ook volledige foto in 1933.

E Zie ook volledige foto in 1952.

 

Bronnen o.m.: Rijksarchief - 1553-1675 Schepen-bank Londerzeel (be-werkingen Louis De Bondt en W. Roggemans) - dopen, huwelijken en begrafenissen (GHK Londerzeel bewerkingen) - stamboomonderzoek Jean DemuylderVolksteliing Kapelle-op-den-Bos – bewerking parochieregisters Kapelle-op-den-Bos van Luc Annaert - blog Van Langenhove - eigen stam-boom onderzoek - "Kronieken van Leest" (met dank aan Marcel Van Hoof)

 

image015.jpg

(c) Foto's uit het familiearchief Van Praet - (bewerkte) afbeeldingen onder Public Domain [zie o.m. hogere bronvermeldingen] - kaartbewerkingen uit Google maps (c) 2016 en (c) familienaam.be onder gebruikslicentie.

 

 Verwante families - 1959 – Willem Lauwens en Georgette Van Praet te Liezele (Puurs)

 

Op 5 oktober 1959 huwde Willem Lauwens te Liezele met Georgette Van Praet1. Willem Lauwens werd geboren op 20 september 1935 te Mechelen als zoon van Frans Emiel Lauwens en Elisabeth Van Keer1. Georgette Van Praet werd geboren op 15 januari 1937 te Liezele als dochter van Pieter 'Gerhard' Van Praet en Marie Cools. Het gezin woonde laatst in Sint-Katelijne-Waver. Willem Lauwens overleed thuis op 16 juni 1996 te Sint-Katelijne-Waver. Georgette Van Praet overleed in het Sint-Elisabeth woonzorgcentrum te Sint-Katelijne-Waver op 31 mei 2020.

Kinderen uit dit gezin:

·         Ivan Lauwens (+)

·         Patrik Lauwens huwde Rita Colaers (Berlaar), van wie:

·         Lauwens Katrien

·         Lauwens Liesbet & Bart Boeren

·         Rafael Lauwens huwde Ediltrudes Lapingcao (Onze-Lieve-Vrouwe-Waver, Sint-Katelijne-Waver)

·         Denis Lauwens huwde Gerda Hendrickx (Sint-Katelijne-Waver)

·         Paul Lauwens (+)

·         Marie-Chantalle Lauwens huwde Marcel Gabreels (Rotterdam, NL), van wie:

·         Gabreëls Nikki & Jeroen Van der Kooij, van wie:

·         Van der Kooij Ella Livienne

·         Gabreëls Larisha

Afbeelding: Willem Lauwens en Georgette Van Praet bij hun kerkelijk huwelijk op 10 oktober 1959. Willem Lauwens overleed op 16 juni 1996 te Sint-Katelijne-Waver.

image017.gif

 

 

Generatie 2Gezin Van Praet – Cools 1932  Liezele (Puurs)

Pieter-Gerhard Van Praet huwde op 22 september 1932 te Liezele met Maria Cools3. Zij vestigden zich in het "Molenhuis" op de Wolf, waar nadien de familie Verhasselt lange tijd woonde.

 

De familie Van Praet-Cools had verschillende kinderen, waarvan er zeven in leven bleven:

 

·         Karel-Gabriël Van Praet werd geboren op 5 augustus 1933 te Mechelen. Hij werkte bij Eternit en huwde op 5 augustus 1957 te Steenhuffel met Simone De Velder en overleed op 13 november 2018 in het woonzorgcentrum Akapella te Kapelle-op-den-Bos. Hij werd begraven op 20 november 2018 in Kapelle-op-den-Bos. Simone De Velder was geboren op 11 juli 1933 in Steenhuffel en overleed eerder, op 22 oktober 2011, in Kapelle-op-den-Bos.

  • Rita Van Praet huwde Karel De Wit (Leest, Mechelen)
   • Peter De Wit
   • Jelle De Wit en Sarah Rys
    • Aude De Wit
    • Liz De Wit
  • Carine Van Praet huwde Rudi Breugelmans.
   • Evi Beugelmans
   • Wim Breugelmans
  • Hilde Van Praet huwde Geert Calewaerts.
   • Steven Caluwaerts en Laure Van Hulle
    • Ruben Caluwaerts
   • Leen Caluwaerts en Bart Saerens
    • Lars Saerens
    • Elin Saerens
   • Bart Caluwaerts

·         Simonne Van Praet werd geboren op 29 augustus 1934 te Mechelen. Zij huwde op 25 april 1957 te Liezele met Kamiel Jacobs.

  • Christiane Jacobs huwde Gerard Meeus.
  • Lutgarde Jacobs huwde Michel Boel (+).
  • Martine Jacobs huwde Peter Goossens.

·         Nn. Van Praet werd levenloos geboren in 1935.

·         Gilberte Van Praet werd geboren op 18 februari 1936 te Mechelen (+). Zij huwde op 5mei 1956 te Mechelen met Paul Van Den Bossche en overleed op 11 juni 2018 in Lichtaart.

  • Marleen Van den Bossche (+) huwde Celest Vercauteren.

·         Georgette Van Praet werd geboren op 15 januari 1937 te Liezele.

·         Maria Van Praet werd geboren op 14 februari 1938 te Liezele, en overleed er op 17 augustus 1939 aan de gevolgen van een longontsteking.

·         Georges Van Praet werd geboren op 2 november 1939 te Liezele, en overleed er op 18 november 1940 longontsteking.

·         Paul Van Praet werd geboren op 5 augustus 1943 te Tisselt. Hij huwde op 24 december 1966 te Liezele met Mariette Weymans.

  • Ann Van Praet (Vilvoorde)
  • Raf Van Praet (+)

·         Godelieve Van Praet werd geboren op 26 juni 1945 te Tisselt. Zij huwde op 3 juli 1965 te Liezele met Guido De Nutte.

  • Ilse De Nutte huwde Erwin Busselot
  • Eva De Nutte huwde Thierry Blyaert

·         Nn. Van Praet werd levenloos geboren in 1946.

·         Georges Van Praet werd geboren op 5 september 1947 te Tisselt. Hij huwde op 8 juli 1972 te Kasterlee met Rita Leysen18.

  • Annelies Van Praet
  • Nele Van Praet

 

De groentekweek werd in 1936 geleidelijk overgelaten aan Maria's zuster Emma Cools, inmiddels gehuwd met Georges De Boelpaep. Gerard en 'Mit' hadden een huis gebouwd in de Wolfstraat te Liezele. Dit huis brandde af door een schouwbrand. Albert Cools had in deze periode een groot lot gewonnen bij de Nationale Loterij en deed zijn kinderen een schenking. Hiermee werd een nieuw huis opgetrokken in de Wolfstraat. Toen in 1937 Gerard en Maria hun pachtland verloren, zei Gerard de landbouwerstiel vaarwel en ging hij werken bij Eternit te Kapelle-op-den-Bos.

 

In 1938 had het gezin een herberg met winkel te Kapelle-op-den-Bos. Het huis in Liezele werd toen verhuurd, tot het in 1940 werd verkocht aan Emma Cools.

image043.gif

Afbeelding: Maria Van Praet in 1938)

image045.gif

Afbeelding: Georges Van Praet in 1940

 

De opbrengst van deze verkoop zou volledig opgaan in de aanschaf van voedsel tijdens de oorlogsjaren. Het gezin verhuisde nadien naar de Statiestraat te Tisselt, terwijl Gerard bleef werken bij Eternit (tot aan zijn pensioen in 1972). Na de oorlog verschaften Maria en Gerard onderdak aan het gezin van Jaak Eeraerts en Tinneke Van Praet. Jaak Eeraerts was beschuldigd van collaboratie, naar de gevangenis gevoerd, terwijl hun huis op de Triest kort en klein was geslagen.

 

Op 5 juli 1950 verhuisde het gezin Van Praet-Cools naar het Hemelhuis te Liezele. Zij hadden daarvoor geleend bij de Nationale Maatschappij voor Kleine Landeigendom. Maria Cools was zeer sociaal ingesteld. Zij was bestuurslid van de KAV te Tisselt, stond in Liezele mee aan de wieg van de Katholieke Landelijke Vrouwengilde (KVLV, toen nog 'Boerinnenbond' genoemd). Zij was mede-stichtster van de Gezinsbond (toen nog BGJG) te Liezele en actief bij de CVP, onder meer als bestuurslid van het toenmalige OCMW (toen nog COO). Ook bij een latere verhuis naar Kapelle-op-den-Bos, bleef zij het secretariaat van de Bond van de Gepensioneerden van Eterniet waarnemen. Gerard Van Praet overleed op 1 september 1989 te Kapelle-op-den-Bos. Maria Cools overleed op 20 maart 2001 te Schelle.

 

 

Generatie 3b - Gezin Van Praet–Maes 1908  Leest

Karel Lodewijk Van Praet hertrouwde op 29 februari 1908 te Leest met Marie Leontine Clara Maes. Karel Lodewijk Van Praet werd vermeld als koopman, als herbergier en als winkelier. Hij overleed op 7 september 1952 te Leest, 84 jaar oud.

 

Leontine “Clara” Maes werd geboren op 31 mei 1884 te Leest als dochter van Jan Baptist Maes (geboren op 16 januari 1852 te Ruisbroek) en Françoise De Maeyer (geboren op 20 november 1861 te Leest). Leontine Maes overleed in 1956 te Leest. Het was Karels tweede huwelijk. Clara Maes was zestien jaar jonger dan Karel Van Praet.

 

·         Maria Francine Van Praet werd geboren op 22 januari 1909 in Leest. Zij huwde Edmond Van Rompay, geboren op 7 februari 1903 in Tisselt als zoon van Jozef Van Rompaey en Pauline De Vleesschouwer. Edmond Van Rompaey overleed op 18 november 1987 in Willebroek. Francine Van Praet overleed op 13 juni 1988 in Knokke-Heist. Kinderen: Paula Van Rompay, gehuwd met Marcel Huysmans, en Alfons Van Rompaey, gehuwd met Maria Peeters.

·         Virginie Van Praet werd geboren op 23 januari 1911 in Leest. Zij huwde Frederik De Rooster, geboren op 24 december 1910 in Leest als zoon van Antoon Lodewijk De Rooster en Henriëtte Louise Wauters. Frederik De Rooster was landbouwer te Leest. Virginie Van Praet overleed op 4 november 1985 in Mechelen. Frederik De Rooster overleed er op 30 maart 2002. Een dochter Clara De Rooster huwde in 1965 in Leest met Raymond Lauwers uit Hombeek. Dochter Elza De Rooster huwde in 1967 in Leest met Robert Verbruggen, zoon Robert De Rooster huwde in met Suzanne Van Engeland, geboren in Sint-Katelijne-Waver als dochter van Felix Van Engeland en Bertha Luytens.

·         Melanie Van Praet werd geboren op 22 oktober 1913 in Leest. Zij huwde Jules Geens, geboren op 26 juli 1908 in Sint-Katelijne-Waver als zoon van Pieter Geens en Melanie Aerts. Een dochter Leontine Geens huwde in Leest met Louis Polfliet.

·         Angèle Van Praet werd geboren op 22 juli 1916 in Leest. Zij huwde er op 9 augustus 1939 met Pol Piessens, geboren op 18 maart 1916 in Leest als zoon van Frans Piessens en Melanie Robeyns15. Zoon Frans Piessens huwde Frieda Lambrechts, geboren als dochter van Louis Lambrechts en Philomène Buggenhout. Zoon Roger Piessens had een relatie met Luc Verelst.

·         Maria Odile Van Praet werd geboren op 26 november 1919 in Leest. Zij overleed er op 13 juli 1920.

·         Edmond Van Praet werd geboren op 17 mei 1921 in Leest. Hij huwde op 26 oktober 1948 in Leest met Maria Spruyt, geboren op 13 december 1924 in Leest als dochter van Johannes 'Wannes' Spruyt en Virginie Buelens.

o   Willy Van Praet werd geboren op 13 augustus 1949 in Antwerpen. Hij huwde  Lutgarde Hermans, geboren in Bornem als dochter van Frans Hermans en Yvonne Vleminckx. Het gezin vestigde zich in Mechelen (generatie 1).

§  Gert Van Praet werd geboren op 9 december 1984 in Bonheiden (generatie 0).

o   Leonie Van Praet werd geboren op 2 september 1951 in Antwerpen. Zij huwde op 23 januari 1947 in Hofstade met Louis Van Roost, geboren op 23 januari 1947 in Hofstade als zoon van Henri Van Roost en Josephine Cools. Louis Van Roost werd burgemeester van Zemst (generatie 1).

o   Walter Van Praet werd geboren op 13 maart 1956 in Mechelen. Hij huwde in Humbeek met Annie De Wit, geboren op 25 december 1957 in Vilvoorde als dochter van Willem De Wit en Marie Josée Verbruggen. Het gezin vestigde zich in Hofstade (generatie 1).

§  Lien Van Praet werd geboren in Mechelen.

·         Emiel Van Praet werd geboren op 22 februari 1924 in Leest. Hij huwde op 27 april 1946 in Tisselt met Melanie Moortgat, geboren op 7 juli 1925 in Tisselt als dochter van Jozef Moortgat en Octavie Spruyt. Het gezin vestigde zich in Leest.

o   Gerda Van Praet werd geboren op 17 april 1947 in Mechelen (generatie 1). Zij huwde in Leest met Rudy De Coninck, geboren op 25 september 1948 in Puurs als zoon van Albert De Coninck en Angèle Van Den Brande. Het gezin vestigde zich in Leest. Zij hadden een bakkerij in Mechelen. Zij hadden een dochter Wendy De Coninck.

o   Hugo Van Praet werd geboren op 14 augustus 1951 in Mechelen (generatie 1). Hij huwde in Koningshooikt met Francine Ceulemans, geboren op 6 december 1952 als dochter van René Ceulemans en Anna De Herdt. Het gezin vestigde zich in Leest.

§  Kris Van Praet werd geboren in Duffel

§  Ann Van Praet werd geboren in Duffel.

o   Patrick Van Praet werd geboren op 25 november 1956 in Mechelen (generatie 1). Hij huwde op 3 juni 1988 in Nieuwenrode met Christel Verrezen, geboren op 12 mei 1967 in Mechelen als dochter van Jean Verrezen en Leonie Van Hoof. Het gezin vestigde zich in Kapelle-op-den-Bos.

§  Sander Van Praet

§  Dieter Van Praet

·         Theofiel Van Praet werd geboren op 26 augustus 1927 in Leest (tweeling). Hij huwde met Roza Moortgat, geboren op 3 augustus 1926 in Tisselt  als dochter van Jozef Moortgat en Octavie Spruyt. Theofiel Van Praet overleed op 19 februari 1984 in Duffel, en Roza Moortgat overleed op 10 april 1986 in Mechelen.

o   Lea Van Praet werd geboren op 23 juli 1947 in Willebroek (generatie 1).  Zij overleed er jong op 26 december 1947.

o   Karel Van Praet werd geboren op 12 november 1948 in Willebroek (generatie 1).  Hij huwde op 1 juli 1967 in Putte met Marie Louise Laenen, geboren op 22 augustus 1947 in Beerzel (Putte) als dochter van August Laenen. Het gezin vestigde zich in Hombeek. Karel Van Praet overleed op 3 mei 2019 in Hombeek.

§  Kurth Van Praet werd geboren in Bonheiden.

§  Tanja Van Praet werd geboren in Bonheiden.

§  James Van Praet werd geboren in Mechelen. Hij overleed op 15-jarige leeftijd bij een vrachtwagenongeval in Aarschot op 10 juli 1986.

o   Diane Van Praet werd geboren op 14 januari 1953 in Tisselt (generatie 1). Zij huwde Gerrit Van Den Heuvel, geboren op 21 juli 1951 in Battel als zoon van Alfons Van Den Heuvel en Pauline De Hondt. Het gezin vestigde zich in Heffen. Eén zoon werd geboren, Thomas Van Den Heuvel.

o   Nn. Van Praet stierf kort na de geboorte.

·         Richard Van Praet werd geboren op 26 augustus 1927 in Leest (tweeling). Hij huwde op 2 augustus 1950 in Leest met Josée Lauwers, geboren op 12 november 1926 in Leest als dochter van Frans Lauwers en Maria Cnops. Josée Lauwers overleed op 26 mei 1979 in Leuven. Richard Van Praet hertrouwde in 1980 in Sint-Katelijne-Waver met Els De Prins, geboren op 17 oktober 1928 in Leest als dochter van Frans De Prins en Françoise De Borger, en overleed op 11 januri 1986 in Leest.

o   Christiane Van Praet werd geboren op 3 september 1953 in Mechelen (generatie 1). Zij vestigde zich in Hombeek.

o   Wilfried Van Praet werd geboren op 23 maart 1956 in Mechelen (generatie 1). Hij huwde in Battel met Linda Roeckens, geboren op 10 oktober 1955 in Mechelen als dochter van Louis Roeckens en Josée Schillemans. Het gezin vestigde zich in Mechelen.

§  Pieter Van Praet werd in Mechelen.

§  Joke Van Praet werd geboren in Mechelen.

o   Hans Van Praet werd geboren op 24 maart 1959 in Mechelen (generatie 1). Hij huwde in Berlaar met Veerle De Wachter, geboren op 12 juni 1959 in Hombeek als dochter van Jan De Wachter. Het gezin vestigde zich in Berlaar.

§  Nander Van Praet werd geboren in Mechelen.

§  Kaat Van Praet werd geboren in Mechelen.

 

 

Generatie 3aGezin Van Praet-Diddens 1897  Leest

Karel Lodewijk Van Praet huwde op 18 mei 1897 te Leest met Melanie Diddens. Karel Lodewijk Van Praet werd geboren op 6 september 1868 te Tisselt als zoon van Frans Van Praet en Melanie Schaerlaeken. Hij hertrouwde na het overlijden van Melanie Diddens met Marie Leontine Clara Maes op 29 februari 1908.

 

Melanie Diddens werd geboren op 21 augustus 1868 te Leest als oudste dochter van Jan Frans Diddens en Jeanne Katrien De Meyer. Zij overleed er op 21 oktober 1907 in het kraambed, 39 jaar oud.

 

Kinderen uit dit huwelijk:

·         Van Praet Gerard Jozef werd geboren op 7 juli 1898 te Leest. Hij overleed er op 4 juni 1899.

·         Van Praet Bertha Katrien werd geboren op 5 juli 1899 te Leest. Zij huwde op 21 februari 1925 te Wilrijk met Jozef Demuylder. Het gezin vestigde zich in Ottenburg (Huldenberg).

o    Karel Gerard Demuylder werd geboren op 28 december 1925 in Ottenburg en overleed er jong op 1 februari 1929.

o    Marcel Demuylder huwde Hortense Christens (Blanden, Oud-Heverlee / Vossem, Tervuren) (generatie 1)

§  Micheline Demuylder huwde Ben Abbés Rabah (Leuven / Blanden, Oud-Heverlee)

§  Alex Demuylder huwde Suzanne Vermassen (Sint-Jans-Molenbeek / Vossem, Tervuren)

§  Arlette Demuylder huwde Gaston Ballegeer (Tervuren / Blanden, Oud-Heverlee)

§  Hugo Demuylder huwde Ria Decoster (Tervuren / Vossem, Tervuren)

§  Maria Demuylder huwde Robert Demuylder (Brussel / Stokkel, Sint-Pieters-Woluwe)

o    Hilda Demuylder huwde Jean Mariëns (Sint-Lambrecht-Woluwe / Eizer, Tervuren) (generatie 1)

§  Marc Mariëns huwde Hedwige Dekerk (Tervuren / Overijse)

§  Christiane Mariëns huwde Guy Amter (Leuven / Kessel-lo)

§  Martine Mariëns huwde Daniël Van Zande (Leuven / Steenokkerzeel)

§  Luc Mariëns huwde Brigitte Malfait (Antwerpen / Burcht)

o    Gerard Demuylder huwde Bertha Kumps (Overijse / Maleizen, Overijse) (generatie 1)

§  Rita Demuylder huwde Erik Aerts (Overijse)

§  Ronny Demuylder huwde Chantal Timmermans (Hoeilaart)

§  Marina Demuylder huwde Jean-Luc Houthooft (Overijse)

§  Martine Demuylder huwde Luc Vanton (Overijse)

o    Marie-Louise Demuylder huwde René Rope (Brussel / Sint-Lambrechts-Woluwe) (generatie 1)

§  Paul Rope werd geboren op 17 juli 1963 en overleed bij een ongeval op de Leuvensesteenweg op 26 februari 1966.

§  Suzanne Rope huwde Anatole Atipo (Brussel / Senlis, FR)

o    Jean Demuylder huwde Annie Lootens (Gent / Aarlen / Sint-Denijs-Westrem / Lier / Mortsel / Brussel / Brasschaat / Middelkerke / Soest, DE / Aartselaar) (generatie 1)

§  Mia Demuylder huwde Marnix Dierinck (Antwerpen-Kiel / Wilrijk)

§  Karine Demuylder huwde Johan Van den Bogaert (Ekeren / Zoersel)

§  Marc Demuylder (Antwerpen)

§  Régine Demuylder (Aartselaar)

§  Peggy 'Anna' Demuylder heeft een relatie met Siera Robrechts (Mortsel)

§  Agnes Suzanne Demuylder trad in, in het klooster van de zuster Annunciaden in Huldenberg.

·         Van Praet Marie werd geboren op 9 juni 1901 te Leest. Zij huwde op 23 juni 1929 te Leest met Alfons Peeters.

o    Roza Peeters huwde Gaston Vanderpooten (Houtem, Vilvoorde). (generatie 1)

§  Anita Vanderpooten huwde Dominique De Heyn (Perk)

§  Myriam Vanderpooten huwde Ernest Pelgrims (Houtem, Vilvoorde/Kampenhout)

o    Leontine Peeters huwde Jean Patry16 (Houtem, Vilvoorde) (generatie 1)

§  Nicole Patry huwde Dirk Buys (Houtem, Vilvoorde / Kampenhout).

§  Laura Patry huwde Lieven Scheppers (Houtem, Vilvoorde / Tremelo).

§  Alex Patry huwde Liliane Van Winckel (Houtem, Vilvoorde / Hombeek).

§  Yves Patry huwde Karin De Wit (Houtem, Vilvoorde / Boortmeerbeek).

§  Kathy Patry huwde Dirk Heylen (Houtem, Vilvoorde / Peutie).

§  David Patry (Houtem, Vilvoorde).

o    Richard Peeters huwde Julia Bosmans (Zemst) (generatie 1)

§  Patrick Peeters huwde Margriet De Laet (Vilvoorde).

§  André Peeters huwde Ann Collys (Vilvoorde / Elewijt)

§  Freddy Peeters huwde Christa Haezaerts (Melsbroek / Vilvoorde)

o    Paula Peeters huwde Alex Toussaint (Vilvoorde) (generatie 1)

§  Patricia Toussaint huwde Rudy Verhoven (Vilvoorde / Machelen) (tweeling)

§  Rony Toussaint huwde Hilde Stroobants (Vilvoorde / Mechelen) (tweeling)

§  Marc Toussaint huwde Katleen Van Der Biest (Erpe-Mere)

§  Nancy Toussaint (Strombeek)

o    Alfred Peeters huwde Mimi Vervaeck (Vilvoorde) (generatie 1)

§  Gert Peeters (jong overleden op 23-jarige leeftijd)

§  Bart Peeters huwde Hilde Meyvis (Eppegem)

o    Frieda Peeters huwde Paul Vandamme (Houtem, Vilvoorde / Steenokkerzeel) (generatie 1)

§  Lieven Vandamme (Mechelen)

§  Tom Vandamme (Nederokkerzeel)

·         Van Praet Edmond werd geboren op 18 juni 1902 te Leest. Hij overleed er op 9 maart 1903.

·         Van Praet Tinneke werd geboren op 7 april 1905 te Leest. Zij huwde op 23 juni 1929 te Leest met Jaak Eeraerts. Zij huwde op dezelfde dag als haar zus Marie.

o    Elza Eeraets huwde Frans Rober (Kapelle-op-den-Bos) (generatie 1)

§  Machteld Rober huwde Johan De Wulf (Kapelle-op-den-Bos)

§  Herbert Rober huwde Lieve Van Hamme (Malderen)

o    Hugo Eeraerts huwde Maria Van Assche ( Liezele, Puurs / Houtem, Vilvoorde) (generatie 1)

§  Ludo Eeraerts huwde Josianne Bosmans (Bredene)

§  Veerle Eeraerts huwde Luc Devisch (Vilvoorde)

§  Erik Eeraerts huwde Marianne Bouckenooge (Vilvoorde)

o    Guido Eeraets huwde Godelieve Van Delm (Ramsdonk / Tongeren / Kapelle-op-den-Bos) (generatie 1)

§  Hilde Eeraerts huwde William Van Bergen (Groesbeek, NL)

§  Dirk Eeraerts huwde ShuHuan Wang  (Kapelle-op-den-Bos / Singapore / Atlanta, US)

§  Tine Eeraerts huwde Werner Huys (Mechelen / Kapelle-op-den-Bos)

o    Vera Eeraerts huwde Cesar Van Keer17  (Kapelle-op-den-Bos / Oxdonk, Kapelle-op-den-Bos) (generatie 1)

§  Johan Van Keer (Kapelle-op-den-Bos)

§  Koen Van Keer (Antwerpen)

§  Ann Van Keer huwde Erik Verhasselt (Kapelle-op-den-Bos / Mechelen)

·         Van Praet Gusta werd geboren op 21 januari 1904 te Leest. Zij overleed er op 6 juni 1904.

·         Van Praet Barbara werd geboren op 26 mei 1906 te Leest. Zij overleed er op 27 juni 1906.

·         Van Praet Pieter Gerard werd geboren op 20 oktober 1907 te Leest. Hij huwde op 22 oktober 1932 te Liezele met Maria Cools.

 

Het gezin woonde in de Kleine Heidestraat 6 te Leest. Zij hadden een handel in kolen en meststoffen, aardappelen, stro en granen en baatten er een herberg uit. Melanie Diddens stond te Leest ingeschreven als herbergierster. Karel Van Praet werd vermeld als koopman in 1899, als herbergier en winkelier in 1898.

 

 

Generatie 4Gezin Van Praet-Schaerlaeken 1860  Tisselt

Frans Van Praet huwde op 3 september 1860 te Tisselt met Melanie Schaerlaeken21. Frans “Boske” Van Praet werd geboren op 5 april 1830 te Kapelle-op-den-Bos als zoon van Van Praet Philippus en De Boeck Anna Maria. Hij was landbouwer en herbergier en verhuisde op 31 oktober 1881 naar Leest. Hij overleed op 7 augustus 1915 te Tisselt, 85 jaar oud. Melanie Schaerlaeken werd geboren op 27 september 1837 te Tisselt als dochter van Corneel Schaerlaeken (geboren in 1795 te Tisselt, en er overleden op 9 juni 1874) en Katrien Moortgat (geboren te Londerzeel, overleden op 27 april 1875 te Tisselt). Haar ouderlijk gezin telde tien kinderen, geboren in een tijdspanne van achttien jaar. Zij overleed op 14 november 1913 te Tisselt, 76 jaar oud. Het gezin woonde in de Hoogstraat 71 te Tisselt.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Van Praet Hendrik werd geboren op 23 januari 1861 te Tisselt. Hij huwde Jeanne Katrien Peeters en overleed op 25 december 1940. Jeanne Katrien Peeters werd geboren op 12 september 1860 en overleed op 24 februari 1910.

·         Van Praet Caroline Delphine werd geboren op 27 december 1862 te Tisselt. Zij huwde op 5 september 1889 te Tisselt met Peter Rossiers. Getuigen waren vader Frans Van Praet en Joseph Rosiers. Peter Rosiers werd geboren op 4 september 1964 te Kapelle-op-den-Bos als zoon van Jan Gust Rosiers en Anne Marie Van Humbeek.

·         Van Praet Françoise werd geboren op 6 september 1864 te Tisselt. Zij overleed er op 7 februari 1881, 16 jaar oud.

·         Van Praet Marie Josephine werd geboren op 9 augustus 1866 te Tisselt. Zij huwde Frans Huysmans en overleed op 17 maart 1948. Frans Huysmans werd geboren op 9 augustus 1864 te Tisselt als zoon van Jacques Huysmans en Marie Josepha Dons. Hij was wagenmaker.

·         Van Praet Karel Lodewijk werd geboren op 6 september 1868 te Tisselt.

·         Van Praet Pelagie Marie werd geboren op 2 oktober 1870

·         Van Praet Marie Louise werd geboren op 22 oktober 1872. Zij overleed op 3 december 1874.

·         Van Praet Marie Louise werd geboren op 7 januari 1875 te Tisselt. Zij overleed er op 19 november 1875.

 

 

Generatie 5Gezin Van Praet-De Rock4 1812  Tisselt

Philip Van Praet huwde te Keerbergen in 1812 met Anne Monique De Rock. Philip Van Praet werd geboren op 29 november 1758 te Leest als zoon van Jacques Van Praet en Liesbeth Van Thienen. Hij was landbouwer en overleed op 5 mei 1843 te Kapelle-op-den-Bos. Anne Monique De Rock werd geboren in 1773 te Keerbergen. Zij overleed op 14 maart 1865 te Kapelle-op-den-Bos, 81 jaar oud. Het gezin woonde in Wijk 1, nr. 21.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Van Praet Jacqueline werd geboren op 14 juni 1813 te Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde op 25 november 1847 in Kapelle-op-den-Bos met Gilles Van Camp, dagloner, woonachtig te Tisselt, geboren op 13 april 1803 in Tisselt als zoon van Peter Van Camp en Jeanne Van Camp. Broer Hendrik Van Praet trad op als getuige bij het huwelijk. Gilles Van Camp was weduwnaar van Anne Marie De Prins, overleden op 12 september 1847 in Tisselt. De naam van de moeder wordt gespeld als “De Rock”.

·         Jan Baptist Van Praet werd geboren op 27 januari 1840 in Kapelle-op-den-Bos als voorhuwelijks kind (generatie 3). Hij was werkman en huwde op 4 oktober 1870 in Londerzeel met Jeanne Katrien Van Moer, dienstmeid geboren op 21 december 1843 in Breendonk. Bij het huwelijk was Jan Baptist ingelijfd bij het 2e Regiment Jagers Te Voet.

·         Marie Henriette Van Praet werd geboren in 1875 in Londerzeel (generatie 2). Zij was dienstmeid in Schaarbeek en landbouwster in Londerzeel. Op 22 augustus 1901 huwde zij met Jozef Van Acoleyen, houtzager geboren in Malderen op 29 mei 1872 als zoon van Jan Baptist Van Acoleyen en Marie Françoise Brusselmans, houtzagers in Malderen.

·         Van Praet Hendrik werd geboren op 2 september 1815 te Kapelle-op-den-Bos. Hij huwde op 8 juni 1865 te Tisselt met Françoise Julia Verdickt. Zij werd geboren op 16 juli 1838 te Tisselt als dochter van Gielis Verdickt en Liesbeth Verdickt. Kinderen uit dit gezin waren Philip Jacques Karel Van Praet, geboren op 6 mei 1880 te Leest, en Pieter Jan Van Praet, geboren op 21 april 1884 te Tisselt. Na het overlijden van Hendrik Van Praet, verhuisden de kinderen met hun moeder uit Kapelle-op-den-Bos naar Tisselt op 14 december 1893. De naam van de moeder werd gespeld als “De Rouk”. Hendrik trad op als getuige bij het huwelijk van zijn zus Jacqueline op 25 november 1847 te Kapelle-op-den-Bos.

·         Van Praet Marie Françoise werd op 18 maart 1821 geboren te Kapelle-op-den-Bos. Zij was landbouwster en huwde op 11 oktober 1839 in Kapelle-op-den-Bos met Peter Jan Van den Heuvel, landbouwer te Leest, geboren op 3 maart 1813 in Leest als zoon van Jacques Van den Heuvel en Elisabeth Doms.  Zij overleed op 31 augustus 1869 te Leest.

·         Van Praet Domien werd geboren op 23 oktober 1823 te Kapelle-op-den-Bos19. Hij huwde Josepha Van Beveren en overleed op 21 januari 1907 in Kapelle-op-den-Bos. Josepha Van Beveren overleed er op 11 februari 1884.

·         Van Praet Frans werd geboren op 5 april 1830 te Kapelle-op-den-Bos.

 

 

Generatie 6Gezin Van Praet-Van Thienen 1734  Kapelle-op-den-Bos

Jacques Van Praet huwde op 13 oktober 1734 te Kapelle-op-den-Bos met Liesbeth Van Thienen (ook gespeld als Van Tienen). Jaak Van Praet werd geboren op 17 mei 1708 te Kapelle-op-den-Bos als zoon van Jan Van Praet en Katrien De Boeck. Hij overleed op 13 april 1769 te Kapelle-op-den-Bos. Liesbet Van Thienen werd geboren op 2 april 1714 te Kapelle-op-den-Bos.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Van Praet Katrien werd geboren op 14 januari 1737 te Kapelle-op-den-Bos (gedoopt op 17 januari in Kapelle-op-den-Bos). Zij huwde vermoedelijk op 7 mei 1753 in Londerzeel met Adriaan Verbesselt. Getuigen waren Gillis Van Praet en Jan Van Thienen. Zij overleed op 3 mei 1792 in Londerzeel.

·         Van Praet Peter werd geboren op 14 april 1740 te Kapelle-op-den-Bos, vermoedelijk jong overleden

·         Van Praet Johanna werd geboren op 15 april 1742 te Kapelle-op-den-Bos, vermoedelijk jong overleden

·         Van Praet Marie werd geboren op 4 februari 1745 te Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde in Leest omstreeks 1777 met Jan Baptist De Maeyer en woonde in de Vollestraat in Kapelle-op-den-Bos7.

·         Van Praet Jan Baptist werd geboren op 4 maart 1747 te Kapelle-op-den-Bos

·         Van Praet Jacqueline werd geboren op 18 november 1748 te Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde Hendrik De Maeyer en woonde in de Triststraat in Kapelle-op-den-Bos7.

·         Van Praet Peter werd geboren op 1 januari 1751 te Kapelle-op-den-Bos *L09.

·         Nn. Van Praet werd levenloos geboren op 25 november 1750 in Kapelle-op-den-Bos.

·         Van Praet Elisabeth werd geboren op 6 november 1752 te Kapelle-op-den-Bos

·         Van Praet Anne werd geboren op 17 maart 1755 te Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde vermoedelijk op 9 januari 1770 in Londerzeel met Jan Baptist De Bondt.

·         Van Praet Johanna werd geboren op 6 februari 1757 te Kapelle-op-den-Bos

·         Van Praet Philip werd geboren op 29 november 1758 te Leest.

 

Jacques Van Praet hertrouwde omstreeks 1762  met Ann Katrien Leemans.

 

Kinderen uit dit gezin:

§  Jacques Van Praet werd geboren op 7 juni 1763 in Kapelle-op-den-Bos. Hij overleed jong op 13 april 1769 in Kapelle-op-den-Bos.

§  Ann Katrien Van Praet werd geboren op 17 maart 1765 in Kapelle-op-den-Bos. Vermoedelijk jong overleden.

§  Ann Katrien Van Praet werd geboren op 26 februari 1767 in Kapelle-op-den-Bos. Zij was dagloonster en woonde in Asse, waar zij overleed op 21 april 1804.

§  Jacqueline Van Praet werd geboren op 15 december 1769 in Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde op 21 juli 1824 in Mechelen met Jan Frans Delval, geboren op 18 juli 1868 in Mechelen als zoon van Jan Delval en Anne Marie Van Hoeij. Bij het huwelijk werden twee voorhuwelijkse kinderen erkend.

 

 

Generatie 7Gezin Van Praet-De Boeck 1705  Kapelle-op-den-Bos

Jan Van Praet huwde in 1705 met Katrien De Boeck (ook gespeld als De Bock). Jan Van Praet werd geboren op 7 mei 1675 te Kapelle-op-den-Bos als zoon van Frans Van Praet en Margriet De Wachter. Hij overleed op 15 september 1714 te Kapelle-op-den-Bos. Katrien De Boeck werd geboren in 1675. Zij overleed op 17 januari 1775 te Kapelle-op-den-Bos.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Marie Françoise Van Praet werd geboren op 21 januari 1706 in Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde op 11 oktober 1730 in Kapelle-op-de-Bos met Hendrik Verbruggen. Zij overleed op 22 maart 1742 in Kapelle-op-den-Bos.

·         Van Praet Jacques werd geboren op 17 mei 1708 te Kapelle-op-den-Bos.

·         Van Praet Elisabeth werd geboren op 26 februari 1711 in Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde op 12 augustus 1739 in Kapelle-op-den-Bos met Peter De Cock.  Zij overleed op 26 december 1748 in Londerzeel.

·         Van Praet Jeanne werd geboren op 15 oktober 1713 in Kapelle-op-den-Bos. Zij huwde op 31 oktober 1744 in Kapelle-op-den-Bos met Philip Van Camp. Zij overleed vermoedelijk op 19 maart 1771 in Kapelle-op-den-Bos.

 

 

Generatie 8Gezin Van Praet–De Wachter 1667  Kapelle-op-den-Bos

Frans Van Praet huwde op 10 februari 1667 te Kapelle-op-den-Bos met Margriet  De Wachter. Hij was geboren in 1638, zij in 1639. Frans Van Praet overleed op 19 november 1722 te Kapelle-op-den-Bos. Margriet De Wachter overleed er eerder, op 13 maart 1719. *L06

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Van Praet Nicolaas werd geboren omstreeks 1668 *L08.

·         Van Praet Frans.

·         Van Praet Anna werd geboren omstreeks 1669. Zij huwde op 18 oktober 1703 in Londerzeel met Gillis De Boeck en hertrouwde op 14 april 1730 in Londerzeel met Jan De Wachter *L07. Zij overleed op 2 april 1743 in Londerzeel.

·         Maria Van Praet overleed op 7 oktober 1669 in Kapelle-op-den-Bos.

·         Jacques Van Praet werd geboren op 9 december 1670 in Kapelle-op-den-Bos.

·         Jan Van Praet werd geboren op 7 mei 1672 in Kapelle-op-den-Bos.

·         Van Praet Peter werd geboren op 28 oktober 1672 in Kapelle-op-den-Bos.

·         Van Praet Jan werd geboren op 7 mei 1675 te Kapelle-op-den-Bos.

·         Nn. Van Praet werd levenloos geboren op 7 september 1676 in Kapelle-op-den-Bos.

 

 

Generatie 9Gezin Van Praet-Moens 1624 Buggenhout

Gillis Van Praet huwde omstreeks 1624 met  Katrien Moens.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Katrien Van Praet werd gedoopt op 27 november 1624 in Buggenhout. Zij huwde op 11 januari 1650 in Buggenhout met Laurent Huyghe.

·         Wilhelmina Van Praet werd gedoopt op 15 september 1626 in Buggenhout.

·         Gillis Van Praet werd gedoopt op 8 april 1630 in Buggenhout.

·         Elisabeth Van Praet werd gedoopt op 19 juli 1635 in Buggenhout. Zij huwde op 6 mei 1670 in Buggenhout met Jan Van Keer22.

·         Martine Van Praet werd gedoopt op 19 september 1632 in Buggenhout.

·         Frans Van Praet werd gedoopt op 1 november 1637 in Buggenhout.

image023.jpgAfbeelding: de Cruysveldstede in Buggenhout van de drossaards Moortgat in 1660. Nakomelingen Van Praet waren drossaard in Buggenhout in de 18e eeuw.

 

Generatie 10Gezin Van Praet-Van Hoorenbeke Buggenhout

Hendrik Van Praet huwde omstreeks 1597 in Buggenhout met Margriet Van Hoorenbeke, dochter van Lucas Van Hoorenbeecke14 en Katrien De Hertoghe.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Gillis Van Praet werd geboren omstreeks 1597 in Buggenhout.

·         Hendrik Van Praet werd geboren omstreeks 1609 in Buggenhout. Hij huwde Jeanne Van Den Broeck.

·         Ann Van Praet werd geboren omstreeks 1600 in Buggenhout 10. Zij huwde Christiaan Moens.

 

 

Generatie 11Gezin Van Praet-Van Langenhove Opwijk

Gilis Van Praet huwde omstreeks 1535 in Opwijk met Josine van Langenhove, dochter van Hendrik Van Langenhove, heer van Baardegem, en Ann Van Praet. Gilis overleed in 1569 in Opwijk en Josine van Langenhove overleed in 1587 in Baardegem.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Josine Van Praet werd geboren omstreeks 1535 in Opwijk. Zij huwde Steven Van Nuffele, zoon van Louis Van Nuffele11.

·         Ann Van Praet werd geboren omstreeks 1536 in Opwijk. Zij huwde Corneel Van Den Broeck.

·         Jan Van Praet werd geboren omstreeks 1540 in Opwijk. Hij huwde Margriet Heijvaert, dochter van Gillis Heyvaert en Elisabeth Pluym (die in Baardegemen overleed) en overleed in 1587 in Dendermonde.

·         Hendrik Van Praet werd geboren omstreeks 1541 in Opwijk.

·         Barbara Van Praet werd geboren omstreeks 1542 in Opwijk. Zij huwde Joos Van Cotthem.

·         Katrien Van Praet werd geboren omstreeks 1545 in Opwijk. Zij huwde Jan Van Ruyssevelt.

image025.gif

Afbeelding: het familiewapen Van (den) Nuffele

 

 

Generatie 12Gezin Van Praet-Van Damme Baardegem (Aalst)/ Opwijk

Jan Van Praet huwde omstreeks 1509 met Elisabeth Van Damme20.

 

Kinderen uit dit gezin:

·         Gillis Van Praet werd geboren omstreeks 1509 in Baardegem (Aalst).

·         Beatrijs Van Praet werd geboren omstreeks 1515 in Opwijk. Zij huwde Joos De Smet9.

·         Margriet Van Praet werd geboren omstreeks 1517 in Opwijk. Zijn huwde Aard Walschaert.

·         Elisabeth Van Praet werd geboren in Opwijk. Zij huwde Jan Van Neervelde, met Jan Uyttersprot23, en met Aard Van de Winckel.

·         Jeanne Van Praet werd geboren in Opwijk.

·         Katrien Van Praet werd geboren in Opwijk. Zij huwde Hendrik Van Buijten.

·         Anna Van Praet werd geboren in Opwijk. Zij huwde Jan Luypaert (Lupaert), een zoon van Jan Luijpaert en Sandrine Moleman en 12 en hertrouwde omstreeks 1571 met Corneel Van De Broecke, zoon van Joos Van Den Broecke en Elisabeth Van Neervelde.

image027.gifimage029.jpg

Afbeeldingen: het familiewapen Van Damme en het familiewapen Van Langenhove in Baardegem (generaties 12 en 11).

 

 

Generatie 13Gezin van Praet-Van Langenhove Brussegem (Merchtem)

Olivier Van Praet huwde omstreeks 1460 met Josine Van Langenhove. Josine Van Langenhove was een dochter van Hendrik Van Langenhove13. Een zoon Hendrik Van Langenhove was gehuwd met  Ann Van Praet, een zus van Olivier Van Praet. Beiden waren geboren in Brussegem.

 

Kinderen uit dit gezin:

 

·         Jan Van Praet werd geboren omstreeks 1470 in Brussegem.

·         Ann Van Praet werd geboren in Brussegem.

 

 

image031.jpg  image033.jpg

Afbeelding: Olivier Van Praet was verwant aan de tak Van Praet-Van Moerkerke. Daarnaast het familiewapen Van Langenhove.

 

Generatie 14Gezin van Praet - van Zwijndrecht  Brussegem (Merchtem)

Daniël van Praet huwde omstreeks 1430 met GoedeleGoule” van Zwijndrecht ook “de Hertoghe de Swijndrecht”. Hij was ridder, heer van Moerkerke, baron van Merwede.

·         Olivier Van Praet werd geboren omstreeks 1430 in Merchtem.

 

 

Generatie 15Gezin van Praet - van Essene  Damme

Lodewijk van Praet huwde omstreeks 1400 met Jacquemine van Essene, geboren omstreeks 1375 in Brugge als dochter van Maugraedt van Essene (lid van de Raad van Vlaanderen) en Beatrijs van der Straeten, en overleden op 5 januari 1451 te Moerkerke/Damme. Hij was geboren in Damme, ridder, heer van Moerkerke en overleed op 6 september 1440 in Mijnsheerenland, Nederland.

·         Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijvingDaniël van Praet werd geboren omstreeks 1400 in Damme.

 

 

Generatie 16Gezin van Praet - Henin  Damme

Lodewijk van Praet huwde omstreeks 1370 met Margriet van Heynen “de Hénin-Lietard. Hij was geboren te Damme en overleed op 13 december 1391. Hij was heer van Moerkerke, Mijnsheerenland. Zij overleed in 1403 te Moerkerke.

·         Lodewijk van Praet werd geboren omstreeks 1370 in Damme.

 

Spreiding van de familienaam Van Praet

Wanneer we er de verspreiding van de familienaam in 20088 op nakijken, is er een sterke concentratie in Oost-Vlaanderen. We weten dat de familie stamt uit de omgeving van Brugge in de 10e eeuw, en vervolgens migreerde naar Oost-Vlaanderen, en via die weg naar het voormalige hertogdom Brabant (provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen). Een spiegel van die migratie is merkbaar in de huidige concentraties in de  omgeving van Brugge (17) en Jabbeke (7) in de oorsprongsstreek, in  Gent (59), Deinze (59), Zulte (29) en Waregem (28) na de eerste migratie, in Dendermonde (47), Hamme( 44), Aalst (28) en Zele (20) met de daarop volgende migratie, en in Londerzeel (85), Bornem (55), Buggenhout (40) enerzijds en Antwerpen (122) anderzijds bij de migratie naar het hertogdom Brabant. Vervolgens komen Mechelen (78) en Brussel (68) aan de beurt en verdere verspreiding oostwaarts en zuidwaarts. Vandaag de dag is de concentratie het sterkst in het grensgebied Oost-Vlaanderen en de ‘Brabantse’ provincies (Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Antwerpen).

image035.jpg

De Schrijfwijze “van Praet” (met kleine “v”) is minder frequent in Dendermonde (5), en eigen aan families die een adellijke status behielden, voornamelijk Antwerpen (3) en Brussel (3). De schrijfwijze Vanpraet komt ook relatief veel voor (223), voornamelijk in West-Vlaanderen en daarnaast vooral in Gent en Brussel8. Het is niet zeker of er een verwantschap is met Praet, een familienaam die ook frequent voorkomt (1784), voornamelijk in Oost-Vlaanderen en het vroegere Brabant, met uitschieters in Gent (102), Antwerpen (96) en Brussel (77). De variant Praat komt slecht één maal voor in Gent en de Franstalige variant “De Praet” komt 20 keer voor, voornamelijk in Brussel (6), quasi evenveel als Depraet (19), voornamelijk in Gent (7). De mogelijk Spaanse variant Prado komt 12 keer voor, voornamelijk in Brussel (5), maar we betwijfelen een verband met de 17e eeuwse variant “De Prado” die in België slechts één maal (meer) voorkomt (in Brussel)8. Zelfs Prat komt 83 keer voor, voornamelijk in het Franstalig gedeelte van België, allicht als schrijfwijze van “Praet”.

 

De migratie van deze tak Van Praet tussen de 15e en de 20e eeuw

image037.jpg

 

Foto's uit de oude doos

 

http://www.laurentii.be/vanpraet/images/coolspar1920.JPG

1920: Maria Cools rechts met haar, jong overleden, tweelingszusjeA.

image040.gif

1928: Maria Cools aan het Turkenhof te LiezeleA.

image050.gif

1930: Maria Cools in 1930A.

image003

1911: Gerard Van Praet in LeestB

1917Leest.jpg

1917: Gerard Van Praet in LeestC

image048.jpg

1933: Gerard Van Praet en Maria Cools in LeestD.

1950VanPraet copy.jpg

1952: Gerard Van Praet in HoutemE.

1950VanPraet copy.jpg

1952: Maria Cools in HoutemE.

image054.jpg

1927: Pieter Gerard Van Praet in Tisselt.

image059.jpg

1957: Georgette Van Praet en Willem Lauwens aan Hof 't Schemelbert te Liezele.

image058.jpg

2001: Maria Cools in Schelle.

image060.jpg

1957: Simonne, Gilbert, Georgette en Lieve Van Praet aan het Hemelhuis te Liezele.

image062.jpg

1988: Willem Lauwens en Patrik Lauwens in juni in Berlaar.

image064.jpg

1959: Willem Lauwens en Georgette Van Praet in oktober te Liezele.

image066.jpg

1965: Het gezin Lauwens-Van Praet in Beringen (Rodekruisstraat).

image068.gif

1950: Karel Lodewijk Van Praet en Leontine Maes in Leest. Zij hadden een kruidenierswinkel in koloniale waren, waren kolenhandelaars, verkochten graan en aardappelen, hadden een boerderij en een café in Leest.

image100.gif

1920 - In Leest en Tisselt werd vlas geteeld, merendeels bestemd voor Engeland. Tisseltenaar Hendrik Van Praet en Leestenaars Charel Van Praet waren vlashandelaar. Op de foto is men volop bezig met vlas te trekken. Van links naar rechts: “Mie Bal” (Marie D’Hondt), Pelagie Geerts-Bal (gebukt), Marie Van Praet, schilder Jan Van Praet (zoon van Hendrik), Wannes Bal (zoon van Mie Bal), “Trees van den Bakker”, vlashandelaar Hendrik Van Praet (broer van Charel), Louis Verbruggen, Frans Van Praet, Edmond Van Praet, Paulina Troch, Varkenshandelaar Frans Van den Wijngaert en zijn vrouw Melanie Van Praet en Piet Van Praet (kinderen van Hendrik Van Praet).

image061.gif1900: herberg “Den Vlashandel” te Leest dateert van vóór 1900. De herberg zou nadien veranderen van naam en “In den Koophandel” gaan heten.

image102.jpg

2004: Georgette Van Praet en zoon Patrik Lauwens op 13 augustus, Afrikaans museum, Tervuren.

image103.jpg1925: Bertha Van Praet (oudere zus van Pieter Gerard, generatie 4) liep school in Wavre (Basse-Wavre) en huwde in Wilrijk Sint-Bavo met Jozef Demuylder. Het gezin vestigde zich in Ottenburg.

image104.jpg

2006: Raymond Lauwers en Clara De Rooster. Clara was een dochter van Frederik De Rooster en Virginie Van Praet, geboren op 19 september 1942 in Mechelen (afstammeling generatie 3a). Raymond Lauwers was geboren op 14 april 1941 in Hombeek (afstammeling stamlijn Lauwens/Lauwers van Hombeek-Leest).

 

 

1956: het graf van Karel Van Praet en echtgenotes Melanie Diddens en Leontine Maes op het kerkhof te Leest.

 

image108.jpg

2012: auteur Louis Leysen op zijn 90e verjaardag in Kasterlee (zie generatie 218)

image109.jpg

 

Afbeelding onder: rouwbrief en rouwprent van Karel Van Praet [generatie 1] op 3 mei 2019

Verwanten Van Praet

 

·                     Willem Van Praet huwde Ann Katrien De Bolstere. Willem Van Praet werd geboren omstreeks 1565 en overleed omstreeks 1640 in Wolvertem (generatie 11). Ann Katrien De Bolstere overleed op 10 september 1641 in Rossem (Wolvertem).

·         Jan Van Praet werd geboren omstreeks 1585 en huwde op 20 september 1615 in Rossem (Wolvertem) met Magda Polspoel (generatie 10).

o    Jan Van Praet werd gedoopt omstreeks 1620 (generatie 9) [link A21]

·         Peter Van Praet werd geboren omstreeks 1586 en huwde op 28 augustus 1616 in Rossem (Wolvertem) met Anna De Boeck.

o    Willem Van Praet werd gedoopt op 10 september 1617 in Rossem. Hij huwde op 21 februari 1640 in Rossem met Elisabeth Van Den Broeck (generatie 9). Getuigen waren de vader Peter Van Praet, Nicolaas Van Praet / Corneel Van Ruyssevelt.

§  Maarten Van Praet werd gedoopt op 28 januari 1639 te Rossem (generatie 8).

§  Peter Van Praet werd gedoopt op 11 oktober 1643 in Wolvertem. Vermoedelijk jong overleden.

§  Peter Van Praet werd gedoopt op 5 oktober 1646 in Wolvertem (generatie 8).

o    Joos Van Praet werd gedoopt op 1 augustus 1619 in Rossem. Hij huwde Jeanne Segers (generatie 9).

§  Peter Van Praet werd gedoopt op 5 december 1647 in Wolvertem (generatie 8).

§  Adriaan Van Praet werd gedoopt op 7 februari 1657 in Rossem (generatie 8).

o    Antoon Van Praet werd gedoopt op 23 april 1623 in Rossem (generatie 9).

o    Peter Van Praet werd gedoopt op 13 juli 1625 in Rossem (generatie 9). Hij huwde op 18 september 1659 in Rossem (Wolvertem) met Maria Van Moerenhout. Jan De Smet was getuige.

o    Peter Van Praet hertrouwde op 18 september 1659 in Rossem (Wolvertem) met Elisabeth Van Den Driessche. Getuigen waren Peter Van Praet / Robert Van Praet en Willem Van Praet / Joos Van Praet.

o    Robert Van Praet werd gedoopt op 2 juli 1628 in Wolvertem (generatie 9). Hij huwde op 18 februari 1654 in Steenhuffel met Anna Moeyensoene, geboren omstreeks als dochter van Corneel Moeyensoene en Margriet Vanderstappen.

·         Nicolaas Van Praet werd geboren omstreeks 1587 en huwde omstreeks 1617 met Barbara De Keersmaecker (generatie 10).

o    Willem Van Praet werd gedoopt op 15 februari 1617 te Rossem (generatie 9). Getuigen waren Willem Van Praet en Jeanne De Bolstere (Bolstris).

o    Peter Van Praet werd gedoopt op 20 mei 1618 in Rossem (Wolvertem) (generatie 9).

o    Adriaan Van Praet werd gedoopt op 8 december 1619 in Rossem (generatie 9).

o    Magda Van Praet werd gedoopt op 20 oktober 1621 in Rossem (generatie 9)

o    Gillis Van Praet werd gedoopt op 6 september 1636 in Rossem (generatie 9)

o    Robert Van Praet werd gedoopt op 24 april 1650 in Rossem (generatie 9).

·         Cornelia Van Praet werd geboren omstreeks 1595 en huwde op 17 september 1623 in Rossem (Wolvertem) met Jan Van Moerenhout, zoon van Laurent Van Moerenhout (generatie 10). Zij hertrouwde vermoedelijk omstreeks 1640 met Jan De Bondt (De Bont).

·         Jeanne Van Praet werd geboren omstreeks 1598 en huwde op 6 september 1626 in Rossem (Wolvertem) met Maarten Van Moerenhout, zoon van Laurent Van Moerenhout (generatie 10).

·         Jeanne Van Praet hertrouwde op 10 februari 1653 in Wolvertem met Jan De Smet (generatie 10).

 

·         Jan Van Praet huwde omstreeks 1651 in Buggenhout met Jeanne Willockx (generatie 9) *. Hij overleed op 31 mei 1668 in Londerzeel. [link A21]

o    Josine Van Praet werd gedoopt op 19 maart 1652 in Londerzeel (generatie 8). Zij huwde op 3 oktober 1674 in Londerzeel met Peter Van Leuven. Jan De Boeck en Hendrik De Kock waren getuigen. Zij hertrouwde op 23 oktober 1678 in Londerzeel met Frans Verhofstadt. Philip De Boeck was toen getuige. Josine Van Praet overleed op 17 augustus 1727 in Londerzeel.

o    Laurence Van Praet werd gedoopt op 9 maart 1654 in Londerzeel (generatie 8).

o    Katrien Van Praet werd gedoopt op 9 februari 1656 in Londerzeel (generatie 8).

o    Maarten Van Praet werd gedoopt op 24 september 1657 in Londerzeel (generatie 8). Hij is jong overleden.

o    Joanna Maria Van Praet werd gedoopt op 2 maart 1660 in Londerzeel. Zij overleed ongehuwd op 8 september 1789 in Londerzeel.

o    Jan Van Praet werd gedoopt op 12 mei 1662 in Londerzeel (generatie 8).

o    Maarten Van Praet werd gedoopt op 2 april 1665 in Londerzeel (generatie 8).

§  Jan Van Praet huwde omstreeks 1695 met Jeanne Boons (generatie 7). Hij overleed op 15 januari 1711 in Londerzeel.

·         Nn. Van Praet werd levenloos geboren op 20 januari 1696 in Londerzeel.

·         Maarten Van Praet werd gedoopt op 19 december 1696 in Londerzeel (generatie 6).

o    Philip Van Praet overleed op 24 augustus 1716 in Londerzeel.

·         Maria Elisabeth Van Praet werd gedoopt op 25 oktober 1699 in Londerzeel (generatie 6). Zij huwde op 26 juni 1727 in Londerzeel met Jan Trogh. Getuige was vader Jan Van Praet. Zij overleed op 14 oktober 1740 in Londerzeel.

o    Maria Van Praet werd gedoopt op 12 augustus 1667 in Londerzeel (generatie 6). Zij huwde op 4 april 1690 in Londerzeel met Gillis De Boeck. Getuige was Robert De Boeck.

 

·         Peter Van Praet huwde op 17 januari 1658 in Buggenhout met Katrien 'Katelijne' Wauwermans (generatie 8)*. Zij overleed op 7 december 1690 in Londerzeel. Hij was geboren op 2 juli 1634 in Londerzeel als zoon van Erasmus Van Praet en Jeanne Aeijels en overleed er kort daarvoor op 24 november 1690.

o    Jeanne Van Praet werd gedoopt op 23 december 1663 in Londerzeel. Zij overleed op 19 april 1688 in Londerzeel.

o    Nicolaas Van Praet werd gedoopt op 31 december 1665 in Londerzeel (generatie 7). Hij huwde op 27 november 1691 in Londerzeel met Jeanne Heyvaert. Getuigen waren Jan Heyvaert en Willem Van Praet.

o    Maria Van Praet werd gedoopt op 7 september 1669 in Londerzeel (generatie 7). Zij huwde op 15 april 1714 in Londerzeel met Frans Van Campenhout. Peter Van Praet en Gerard Van Campenhout waren getuige.

o    Elisabeth Van Praet werd gedoopt op 20 maart 1672 in Londerzeel (generatie 7). Zij huwde op 27 januari 1693 in Londerzeel met Philip Goosssens. Getuige was haar oudste broer Nicolaas Van Praet (generatie 7) samen met Frans Van Praet (generatie 8*).

o    Corneel Van Praet werd gedoopt op 23 november 1674 in Londerzeel. Hij overleed op 13 december 1674 in Londerzeel.

o    Anne Marie Van Praet werd gedoopt op 3 maart 1676 in Londerzeel (generatie 7). Zij overleed op 6 maart 1676 in Londerzeel.

o    Françoise Van Praet werd gedoopt op 25 februari 1677 in Londerzeel (generatie 7). Zij huwde op 20 februari 1700 in Londerzeel met Nicolaas Moyson.

o    Anna Van Praet werd gedoopt op 1  januari 1679 in Londerzeel (generatie 7).

o    Jan Baptist Van Praet (generatie 7). [link A04]

 

·         Peter Van Praet huwde Katrien Van Damme omstreeks 1684 (generatie 8).

o    Joos Van Praet werd geboren op 8 december 1684 in Kapelle-op-den-Bos (generatie 7).

o    Jeanne Van Praet werd geboren op 31 maart 1687 in Kapelle-op-den-Bos (generatie 7).

o    Nn. Van Praet werd levenloos geboren op 2 december 1702.

·         Peter Van Praet hertrouwde vermoedelijk (2e huwelijk) op 20 september 1703 in Kapelle-op-den-Bos met Jeanne Van Riet (generatie 8).

o    Clara Van Praet werd geboren op 29 december 1706 in Kapelle-op-den-Bos (generatie 7). Zij huwde op 8 februari 1736 in Kapelle-op-den-Bos met Nicolaas Verbeeck.

o    Ann Katrien Van Praet werd geboren op 26 juli 1707 in Kapelle-op-den-Bos (generatie 7). Zij overleed vermoedelijk ongehuwd op 13 februari 1745 in Kapelle-op-den-Bos.

 

·         Jacques Van Praet huwde op 9 januari 1684 in Londerzeel met Barbara Goossens (generatie 8). Getuige was Nicolaas Van Praet. Jacques Van Praet overleed op 13 januari 1695 in Londerzeel.

o    Peter Van Praet werd gedoopt op 18 januari 1685 in Londerzeel (generatie 7).

§  Frans Van Praet huwde op 12 september 1715 in Londerzeel met Cornelia Scheers, dochter van Gielis Scheers (generatie 6) met dispensatie. Doopgetuige was Adriaan Moyson.

·         Anne Marie Van Praet werd gedoopt op 26 juli 1716 in Londerzeel (generatie 5). Zij huwde op 20 juli 1748 in Londerzeel met Frans Verbesselt. Getuigen waren Peter Van Praet en Jacques Van Praet. Zij overleed op 4 maart 1785 in Londerzeel.

·         Jeanne Van Praet werd gedoopt op 14 maart 1718 in Londerzeel (generatie 5).

·         Katrien Van Praet werd gedoopt op 25 januari 1720 in Londerzeel (generatie 5).  Zij huwde mogelijk op 7 mei 1753 in Londerzeel met Adriaan Verbesselt. Getuigen waren Gillis Van Praet en Jan Van Thienen.

·         Maria Van Praet werd gedoopt op 12 februari 1722 in Londerzeel (generatie 5). Doopheffer was Peter Van Praet. Zij huwde op 24 juni 1751 in Londerzeel met Corneel Van der Goten; Jan Van Praet was getuige6. Zij huwde mogelijk een 2e maal op 23 juli 1755 in Londerzeel met Gerard De Keersmaecker. Getuigen waren Frans Van Praet en Nicolaas Van Der Goten (jr.). Zij overleed op 1 januari 1789 in Londerzeel.

·         Gillis Van Praet werd gedoopt op 14 februari 1724 in Londerzeel (generatie 5). [link A01*]

§  Frans Van Praet hertrouwde op 12 januari 1726 in Londerzeel met Maria Mertens (generatie 6).

·         Magda Van Praet werd gedoopt op 9 januari 1727 in Londerzeel (generatie 5). Zij huwde op 19 juli 1752 in Londerzeel met Matthias De Boeck. Frans Van Praet was getuige5.

·         Angèle Van Praet werd gedoopt op 4 december 1728 in Londerzeel (generatie 5). Doopheffer was Nicolaas Van Praet. Zij huwde op 26 juni 1753 in Londerzeel met Philip De Keersmaecker. Getuige was de vader Frans Van Praet.

·         Maria Van Praet werd gedoopt op 23 juni 1732 in Londerzeel (generatie 5). Zij huwde op 11 november 1761 in Londerzeel met Jacques De Maeyer. Getuigen waren Gilis Van Praet (ouder halfbroer) en Philip De Keersmaecker (echtgenoot van haar zus Angéle).

·         Ann Katrien Van Praet werd gedoopt op 23 september 1735 in Londerzeel (generatie 5). Zij huwde vermoedelijk op 8 september 1754 in Wolvertem met Nicolaas Mockaert. Getuigen waren Jan Van Praet en Willem Verbesselt.

o    Katrien Van Praet werd gedoopt op 26 april 1690 in Londerzeel (generatie 7). Zij overleed op 9 februari 1694 in Londerzeel.

o    Jan Van Praet werd gedoopt op 17 april 1693 in Londerzeel (generatie 7). Hij huwde omstreeks 1722 met Katrien Van Rossem.

§  Jozef Jacques Van Praet werd gedoopt op 2 oktober 1723 in Londerzeel. Jozef overleed op 7 april 1749 in Londerzeel (melding “communicans”).

§  Maria Van Praet werd gedoopt op 13 januari 1725 in Londerzeel (generatie 6). Doopheffer was Nicolaas Van Praet.

§  Petronella Van Praet werd gedoopt op 16 juli 1727 in Londerzeel (generatie 6). Zij huwde op 11 februari 1762 in Londerzeel met Frans Van Den Driessche. Getuigen waren vader Jan Van Praet en Jan Van Praet (vermoedelijk broer). Zij overleed op 26 juli 1763 in Londerzeel.

§  Jacques Van Praet werd gedoopt op 19 juni 1729 in Londerzeel (generatie 6).

§  Jan Baptist Van Praet werd gedoopt op 19 april 1732 in Londerzeel. Hij overleed op 22 april 1732 in Londerzeel.

§  Anna Van Praet werd gedoopt op 18 maart 1739 in Londerzeel (generatie 6). Zij huwde vermoedelijk op 9 januari 1763 in Rossem (Wolvertem) met Peter De Raymaeker (generatie 6). Getuigen waren Peter De Smet en Jan Van Praet.

§  Jan Baptist Van Praet overleed op 9 november 1741 in Londerzeel.

§  Jan Baptist Van Praet werd gedoopt op 18 juni 1743 in Londerzeel. Hij overleed op 25 september 1743 in Londerzeel.

 

·         Jan Van Praet huwde op 12 oktober 1683 in Londerzeel met Anna Van Ingelgem (generatie 8). Hij was pachter, geboren op 30 april 1650 in Baasrode als zoon van Peter Van Praet en Katrien Aelbrecht. Frans Van Campenhout was getuige.

·         Peter Van Praet werd gedoopt op 11 juli 1684 in Londerzeel (generatie 7). [link A02]

·         Frans Van Praet werd gedoopt op 28 november 1688 in Londerzeel (generatie 7). Hij overleed vermoedelijk ongehuwd op 25 augustus 1725 in Londerzeel.

·         Jan Van Praet hertrouwde omstreeks 1703 met Elisabeth De Vleeschouwer (generatie 7). Hij overleed op 25 april 1724 in Londerzeel.

·         Jeanne Van Praet werd gedoopt op 30 maart 1704 in Londerzeel. Zij overleed op 12 mei 1704 in Londerzeel.

·         Jacques Van Praet werd gedoopt op 27 januari 1706 in Londerzeel (generatie 6). Hij overleed jong.

·         Barbara Van Praet overleed op 4 maart 1707 in Londerzeel.

·         Jacques Van Praet overleed op 27 september 1708 in Londerzeel.

·         Jacques Van Praet werd gedoopt op 11 december 1708 in Londerzeel. Hij overleed op 29 juli 1718 in Londerzeel.

o    Jan Van Praet werd gedoopt op 22 januari 1712 in Londerzeel. Hij overleed op 9 december 1712 in Londerzeel.

·         Peter Bernard Van Praet werd gedoopt op 9 oktober 1715 in Londerzeel (generatie 6).

·         Bart Jozef Van Praet werd gedoopt op 29 oktober 1715 in Londerzeel (generatie 6).

·         Jan Van Praet hertrouwde (2e huwelijk) omstreeks 1716 met Jeanne Scholiers (generatie 7).

o    Jan Baptist Van Praet werd gedoopt op 5 oktober 1718 in Londerzeel (generatie 6). Doopheffer was Maarten Van Praet.

o    Thérèse Van Praet werd gedoopt op 7 maart 1721 in Londerzeel (generatie 6).

o    Maarten Van Praet werd gedoopt op 6 december 1722 in Londerzeel (generatie 6).

 

o    Norbert Van Praet huwde in december 1688 in Wolvertem met Anna Parijs. Getuigen waren Hendrik (Van) Parijs en Peter Van Malderen.

o    Petronella Van Praet huwde op 15 april 1692 in Wolvertem met Willem Vertommen. Haar broer Norbert Van Praet was getuige.

 

·         Jeanne Van Praet huwde op 29 juni 1692 in Rossem (Wolvertem) met Nicolaas Fieremans. Getuigen waren Corneel Bels en Barbara Van Praet.

 

·         Nicolaas Van Praet werd geboren omstreeks 1668 (generatie 7*L08). Hij huwde omstreeks 1694 met Magda De Boeck. Hij overleed op 9 maart 1730 in Londerzeel (op dat moment weduwnaar).

o    Frans Van Praet werd gedoopt op 5 april 1695 in Londerzeel (generatie 6). Hij overleed vermoedelijk ongehuwd op 25 augustus 1725 in Londerzeel.

o    Anna Van Praet werd gedoopt op 6 oktober 1697 in Londerzeel (generatie 6). Zij is jong overleden.

o    Nn. Van Praet overleed op 17 april 1700 in Londerzeel.

o    Gilis Van Praet werd gedoopt op 12 maart 1703 in Londerzeel. Anna Van Praet was doopheffer (generatie 7*L07). Hij overleed op 12 juli 1705 in Londerzeel.

o    Elisabeth Van Praet werd gedoopt op 10 november 1705 in Londerzeel (generatie 6). Zij overleed ongehuwd op 28 november 1797 in Londerzeel (“filia libera”).

o    Marie-Thérèse Van Praet werd gedoopt op 23 februari 1709 in Londerzeel. Zij overleed op 1 juni 1724 in Londerzeel.

o    Anna Van Praet werd gedoopt op 11 maart 1712 in Londerzeel (generatie 6).

 

§  Jan Van Praet huwde op 29 januari 1728 in Rossem (Wolvertem) met Petronella Mol, dochter van Gerard Mol.

 

§  Jan Baptist Van Praet huwde op 7 februari 1733 in Londerzeel met Magda De Cort (generatie 7). Peter Van Praet was getuige. [link A04]. Jan Baptist Van Praet overleed op 9 januari 1738 in Londerzeel.

o    Barbara Van Praet werd gedoopt op 17 april 1733 in Londerzeel (generatie 6). Zij huwde op 4 mei 1755 in Londerzeel met Adriaan Waterschoot (generatie 6).

o    Peter Jan Van Praet werd gedoopt op 18 juni 1738 in Londerzeel (generatie 6).

 

§  Frans Van Praet huwde op 10 september 1738 in Rossem (Wolvertem) met Marie Anne Meys. Getuigen waren Jan Baptist Van Praet en Peter Huysegom.

 

·         Joos Van Praet huwde op 29 september 1739 in Londerzeel met Anna Verdickt (generatie 6). Getuigen waren Gerard Verdickt en Jan Verhofstadt. Hij overleed op 7 november 1800 in Londerzeel.

o    Katrien Van Praet werd gedoopt op 29 juli 1740 in Londerzeel (generatie 5). Frans Van Praet (generatie 7*L06) was doopheffer. Zij overleed op 1 oktober 1741 in Londerzeel.

o    Jeanne Katrien Van Praet werd gedoopt op 13 december 1744 in Londerzeel (generatie 5). Jan De Wachter was doopheffer (echtgenote van Anna Van Praet, generatie 7*L07)

 

·         Jan Baptist Van Praet huwde op 22 september 1746 in Wolvertem met Anna Jespers.

 

·         Maria Van Praet huwde op 27 november 1749 in Wolvertem met Frans Greps. +Getuigen waren Jan Van Praet en Jan Huysmans.

 

o    Peter Van Praet huwde op 29 april 1751 in Impde (Wolvertem) met Petronella Gillisjans. Getuigen waren Jan Van Praet en Norbert Gillisjans.

 

o    Petronella Van Praet huwde op 22 oktober 1752 in Rossem (Wolvertem) met Frans De Bondt. Getuigen waren Peter Huysegoms en Jan De Bont (De Bondt).

 

·         Jeanne Van Praet huwde op 25 juli 1756 in Wolvertem met Jan Jacobs.

 

o    Willem Van Praet huwde op 14 september 1757 in Wolvertem met Marie Anne Cnops. Getuigen waren Jan Van Praet en Gillis Cnops.

 

·         Jan Van Praet huwde omstreeks 1760 (generatie 6).

o    Peter Van Praet overleed op 16 november 1762 in Londerzeel.

 

·         Elisabeth Van Praet huwde op 30 maart 1761 in Wolvertem met Joos De Doncker (generatie 6). Getuigen waren Jacques De Doncker en Peter Van Praet.

 

·         Jacqueline Van Praet huwde op 1 juni 1762 in Rossem (Wolvertem) met Willem Joos. Getuigen waren Gillis Van Praet en Frans De Boeck.

·         Jacqueline Van Praet hertrouwde op 4 mei 1766 in Impde (Wolvertem) met Peter Hellinckx. Getuigen waren Gillis Van Praet en Philip Hellinckx.

 

§  Gilis Van Praet huwde omstreeks 1763 met Katrien Van Camp, geboren in 1723*. Het koppel woonde te Londerzeel (generatie 6). [link A01*]. Jeanne Katrien Van Camp overleed op 6 september 1798 in Londerzeel. Zij was toen weduwe.

o    Corneel Van Praet werd geboren op 21 mei 1764 in Londerzeel (generatie 5). [link A03*]

o    Jan Frans Van Praet overleed op 11 november 1765 in Londerzeel.

o    Maria Van Praet werd geboren op 25 oktober 1766 in Londerzeel (generatie 5). Zij huwde op 30 augustus 1798 in Londerzeel met Willem Peeters, geboren op 6 november 1771 te Puurs als zoon van Joos Peeters en Marie Van Eeckhout.

o    Frans Van Praet werd geboren op 23 januari 1768 in Londerzeel (generatie 5).

o    Gabriël Van Praet werd geboren op 3 oktober 1769 in Londerzeel (generatie 5). Hij was er landbouwer en huwde op 24 juli 1799 in Rossem (Wolvertem) met Marie Cornelie De Boeck, geboren te Rossem. Hij overleed in Londerzeel op 15 september 1835, zijn echtgenote overleed er op 20 april 1836.

§  Corneel Van Praet werd geboren omstreeks 1801 in Londerzeel (generatie 4). Hij was er landbouwer.

§  Marie Elisabeth Van Praet werd geboren omstreeks 1803 in Londerzeel. Zij was landbouwster en huwde op 27 maart 1827 in Londerzeel met Peter Jozef Van Cauwenbergh, geboren omstreeks 1804 als zoon van Peter Jan Van Cauwenbergh en Marie Elisabeth De Proft, landbouwers in Londerzeel.

§  Katrien Van Praet werd geboren op 20 juni 1808 in Londerzeel (generatie 4). Zij was landbouwster en huwde er op 20 maart 1856 met Adriaan Van Gompel, geboren op 22 november 1808 in Ramsdonk, waar hij landbouwer was, als zoon van Godfried Van Gompel en Marie-Anne Lamberts, landbouwers te Ramsdonk.

§  Willem Van Praet werd geboren op 3 september 1813 in Londerzeel (generatie 4). Hij was landbouwer en bierbrouwer in Londerzeel en huwde op 12 januari 1854 in Londerzeel met Marie-Thérèse De Keersmaecker, landbouwster geboren op 5 augustus 1830 in Londerzeel als dochter van Domien De Keersmaecker en Anne Thérèse Van Beveren, landbouwers in Londerzeel.

§  Jan Baptist Van Praet werd geboren omstreeks 1812 in Londerzeel (generatie 4). Hij was er landbouwer.

o    Elisabeth Van Praet werd geboren op 10 februari 1772 in Londerzeel (generatie 5). Zij huwde op 31 maart 1801 in Londerzeel met Jean Goossens, geboren op 3 december 1778 in Londerzeel als zoon van Jacques Goossens en Jeanne Verbesselt uit Londerzeel.

o    Anne Marie Van Praet werd geboren op 4 maart 1775 in Londerzeel (generatie 5). Zij overleed op 8 maart 1775 in Londerzeel.

 

§  Jacques Van Praet werd geboren omstreeks 1721. Hij was landbouwer in Londerzeel en huwde op 27 juni 1769  in Londerzeel met Elisabeth Van Den Driessche (van Dries) (generatie 6). Getuigen waren Peter Van Praet [link A02] en Maarten Van Den Driessche.

o    Maarten Van Praet werd geboren op 12 april 1770 in Londerzeel (generatie 5). Hij overleed op 11 mei 1779 in Londerzeel.

o    Ann Katrien Van Praet werd geboren op 12 januari 1772 in Londerzeel (generatie 5). Zij huwde er op 31 oktober 1803 met Pierre Jean Pelemans, landbouwer in Opdorp, geboren op 6 september 1773 in Londerzeel als zoon van Michiel Pelemans en Isabelle Verhulst uit Londerzeel.

o    Jan Baptist Van Praet werd geboren op 27 december 1773 in Londerzeel (generatie 5). Hij was er landbouwer en huwde op 30 januari 1801 in Londerzeel met Ann Katrien Cuijckens, geboren op 23 december 1770 in Londerzeel als dochter van Paschier Kuijckens en Clara Van Hoijmissen uit Londerzeel.

§  Clara Françoise Van Praet werd gedoopt op 23 november 1801 in Londerzeel (generatie 4). Jacques Van Praet was doopheffer.

o    Anne Marie Van Praet werd geboren op 19 juli 1775 in Londerzeel (generatie 5).

 

·         Peter Van Praet huwde op 14 januari 1766 in Londerzeel met Alexandrine Wouters (generatie 6). Getuigen waren Nicolaas Van Praet en Maarten Van Den Driessche.

 

o    Jeanne Van Praet huwde op 1 juni 1770 in Londerzeel met Frans De Boeck (generatie 6). Ambroos De Boeck was getuige samen met Karel De Wit.

 

o    Elisabeth Van Praet huwde op 7 januari 1772 in Rossem (Wolvertem) met Frederik Andries, geboren te Steenhuffel (generatie 6).  Getuigen waren Jan Van Praet en Frans De Bleser.

 

o    Elisabeth Van Praet huwde op 7 juli 1772 in Londerzeel met Joos Adriaenssens (generatie 6). Getuigen waren Jacques Van Praet en Corneel Mertens.

 

o    Peter Van Praet huwde op 3 augustus 1773 in Rossem (Wolvertem) met Anna Van Campenhout. Getuigen waren Frans Van Praet en Peter Van Campenhout.

 

o    Antoon Van Praet huwde omstreeks 1773 met Anne Marie De Boeck.

o    Philip Van Praet overleed op 9 juni 1777 in Londerzeel.

 

·         Peter Van Praet werd geboren op 1 januari 1751 te Kapelle-op-den-Bos (generatie 5*L09). Hij huwde omstreeks 1771  Elisabeth Bulens (Buelens) en overleed op 25 juli 1783 in Kapelle-op-den-Bos.

o    Anna Van Praet werd geboren omstreeks 1770. Zij huwde op 28 april 1795 in Impde en Meuzegem (kerkelijk) (Wolvertem) met Peter Goossens. Getuigen waren Peter Van Praet en Christoph Goossens.

o    Laurent Van Praet huwde op 19 mei 1772 in Londerzeel met Jeanne Tielemans (generatie 4). Hij was geboren in Impde (Wolvertem) en overleed op 28 januari 1799 in Londerzeel. Zij was geboren in Steenhuffel.

§  Petronella Van Praet werd gedoopt op 22 maart 1773 in Londerzeel. Zij overleed op 2 oktober 1774 in Londerzeel.

§  Jeanne Petronella Van Praet werd gedoopt op 18 juni 1775 in Londerzeel. Zij overleed op 9mei 1784 in Londerzeel.

§  Peter Jozef Van Praet werd gedoopt op 30 juli 1777 in Londerzeel (generatie 3). Peter Van Praet was doopheffer.

§  Maria Van Praet werd gedoopt op 13 mei 1780 in Londerzeel (generatie 3).

§  Ferdinand Van Praet werd gedoopt op 3 april 1783 in Londerzeel (generatie 3).

o    Laurent Van Praet hertrouwde op 8 april 1788 in Impde (Wolvertem) met Ann Katrien Van Buggenhout. Getuige was Peter Van Praet.

o    Laurent Van Praet hertrouwde op 30 april 1793 in Meuzegem (Wolvertem) met Ann Katrien Bulens. Getuigen waren Jan Van Praet uit Impde en Jan Baptist De Keersmaecker uit Wolvertem.

 

·         Ann Katrien Van Praet werd geboren omstreeks 1766 in Humbeek (generatie 5). Zij was arbeidster en landbouwster in Kapelle-op-den-Bos, en was gehuwd met Peter Lemmens, overleden op 4 december 1825 in Kapelle-op-den-Bos. Zij woonde in het dorp van Kapelle-op-den-Bos7.

 

·         Joos Van Praet huwde omstreeks 1773 met Anna Van De Sande (generatie 5).

o    Katrien Van Praet werd geboren in 1774. Zij overleed op 7 januari 1790 in Londerzeel.

 

·         Peter Van Praet huwde omstreeks 1777 met Barbara De Boeck (generatie 5).

o    Frans Van Praet werd geboren in 1778. Hij overleed op 13 maart 1784 in Londerzeel.

 

·         Marie Anne Van Praet huwde op 23 juli 1782 in Wolvertem met Jan Baptist Verbeeck, geboren te Brussegem.

·         Barbara Van Praet huwde op 1 mei 1786 in Impde en Meuzegem (kerkelijk) (Wolvertem) met Frans De Visscher, geboren te Rossem. Getuigen waren de vader, Peter Van Praet, en Peter Van Den Houte uit Meise.

 

·         Isabelle Van Praet huwde op 28 april 1789 in Rossem (Wolvertem) met Jan Frans Loverie, geboren te Puurs als zoon van André Loverie. Getuige was Peter Van Praet.

Jan Frans Van Praet huwde op 3 februari 1796 in Rossem (Wolvertem) met Jeanne Maria Van Schel. Getuigen waren de vaders, Peter Van Praet en Laurent Van Schel.

·         Jan Baptist Van Praet huwde op 24 januari 1797 in Wolvertem met Cornelie Slaghmuylders. Hij was geboren in Rossem (Wolvertem), zij was geboren in Meise. Getuigen waren Peter Slachmuylders uit Meise, woonachtig te Oppem, en Joos Verbesselt uit Wolvertem, woonachtig in Rossem.

 

§  Gilis Van Praet huwde omstreeks 1808 met Cornelie Meeus. Gilis Van Praet overleed op 28 september 1819 in Puurs (generatie 5). Cornelie Meeus was in 1873 woonachtig in Wijnkel (Gent).

o    Peter Corneel Van Praet werd geboren omstreeks 1809 in Puurs (generatie 4). Hij was werkman en huwde op 24 augustus 1837 met Rosalie Blommaerts, werkvrouw geboren omstreeks 1812 in Londerzeel als dochter van Jan Frans Blommaers en Magdalena Teugels. In 1854 werd hij vermeld als rentenier in Ramsdonk.

§  Sophie Van Praet werd geboren op 24 april 1840 in Londerzeel. Zij was dienstmeid en huwde op 17 september 1868 in Londerzeel met Jan Baptist De Bondt, dienstbode geboren op 19 februari 1845 in Londerzeel als zoon van Jan Baptist De Bondt (geboren in Breendonk) en Coleta Lauwers, werklieden uit Londerzeel.

§  Nathalie Van Praet werd geboren op 27 oktober 1841 in Londerzeel (generatie 3). Zij was dienstmeid en werkvrouw in Kapelle-op-den-Bos en huwde op 3 september 1867 in Kapelle-op-den-Bos met Peter Lodewijk Van Moer, dagloner geboren op 26 januari 1846 in Kapelle-op-den-Bos als zoon van Jan Frans Van Moer en Marie Cornelie Rosiers, dagloners in Kapelle-op-den-Bos.

§  Thérèse Van Praet werd geboren op 10 april 1844 in Londerzeel (generatie 3). Zij was dienstmeid in Londerzeel en landbouwster in Kapelle-op-den-Bos en huwde op 18 oktober 1871 in Londerzeel met Jozef Verhoeven, werkman geboren op 6 oktober 1846 in Londerzeel als zoon van Jan Verhoeven (geboren in Tisselt) en Sophie Blommaers, werklieden uit Londerzeel. Hij overleed op 20 augustus 1899 in Kapelle-op-den-Bos.

§  Antoinette Van Praet werd geboren op 25 september 1857 in Londerzeel (generatie 3). Zij was dagloonster en huwde op 17 februari 1882 in Londerzeel met Victor Donies, dagloner geboren op 11 juni 1855 in Leest als zoon van Frans Louis Donies en Pauline Mees (Meeus), landbouwers te Leest.

 

§  Peter Van Praet was gehuwd met Jeanne Marie Van Hoeck (generatie 5). Hij overleed op 4 juli 1845 in Wolvertem, zij was er eerder overleden op 12 juni 1815.

o    Anne Marie Van Praet was gehuwd met Jan Baptist Stoels (generatie 4). Zij overleed op 11 juli 1878 in Ramsdonk, hij overleed er op 4 april 1873.

§  Frans Stoels werd geboren op 28 november 1844 in Ramsdonk (generatie 3). Hij was dagloner in Kapelle-op-den-Bos en huwde er op 24 november 1882 met Jeanne Katrien Ceulemans, landbouwster in Kapelle-op-den-Bos,  geboren op 16 februari 1844 in Humbeek als dochter van Antoon Ceulemans en Anna Elisabeth Gersemeuter uit Humbeek.

 

§  Jeanne Van Praet werd geboren omstreeks 1760 in Humbeek (generatie 5). Zij was gehuwd met Peter Vercammen, eveneens geboren omstreeks 1760 in Humbeek. Zij overleed op 17 oktober 1847 in Humbeek, hij overleed er op 23 mei 1851.

 

§  Jan Van Praet was gehuwd met Jeanne De Saeger (generatie 5).

o    Isabelle Van Praet was gehuwd met Jan Frans Laverier. Het koppel woonde in Rossem (Wolvertem), waar zij overleed op 4 april 1821 en hij op 4 april 1811 (generatie 4).

o    Maria Van Praet werd geboren in Rossem en huwde op 6 juni 1781 in Londerzeel met Joos Van Doorslaer. Zij overleed op 7 maart 1793 in Londerzeel.

 

o    Peter Jan Xavier Van Praet huwde omstreeks 1792 in Breendonk met Joanna Caroline Apers (generatie 5).

o    Jan Frans Van Praet werd gedoopt op 24 januari 1790 in Breendonk (generatie 4).

o    Isabelle Van Praet werd gedoopt op 18 december 1792 in Breendonk (generatie 4).

 

§  Corneel Van Praet huwde op 7 januari 1796 in Londerzeel met Barbara De Schutter (generatie 5). Hij overleed op 8 januari 1837 in Londerzeel, zij overleed er eerder op 18 mei 1832. [link A03*]

o    Henriëtte Françoise Van Praet werd geboren op 14 juli 1796 in Londerzeel generatie 4). Doopheffer was grootvader Gilis Van Praet.

o    André Van Praet werd geboren op 9 oktober 1797 in Londerzeel (generatie 4).

o    Marie Elisabeth Van Praet werd geboren op 14 januari 1799 in Londerzeel. Zij overleed op 25 februari 1800 in Londerzeel.

o    Marie Katrien Van Praet werd geboren op 23 maart 1800 in Londerzeel. Zij overleed op 1 februari 1801 in Londerzeel.

o    Gabriël Van Praet werd geboren op 16 mei 1802 in Londerzeel. Hij overleed op 25 december 1802 in Londerzeel.

o    Jan Baptist Van Praet werd geboren omstreeks 1803 in Londerzeel (generatie 4). Hij huwde op 27 april 1836 in Londerzeel met Marie-Thérèse Van Den Brande, landbouwster geboren omstreeks 1806 als dochter van Peter Jan Van Den Brande en Ann Katrien Scheers, landbouwers te Londerzeel. Zij overleed op 27 oktober 1867 in Breendonk.

§  Joos Van Praet werd geboren op 5 mei 1841 in Breendonk (generatie 3).  Hij was arbeider en huwde op 3 juni 1868 in Londerzeel met  Marie Katrien Van Eeckhoudt, arbeidster geboren op 4 april 1841 in Londerzeel als dochter van Peter Van Eeckhoudt en Elisabeth Van Riet, werklieden uit Londerzeel. Hij overleed op 30 mei 1884 in Malderen, zij overleed eerder op 26 september 1868 in Londerzeel.

·         Peter Jan Van Praet werd geboren op 24 september 1864 in Londerzeel (generatie 2). Hij werd erkend bij het huwelijk. Hij was knecht en huwde op 19 december 1888 in Londerzeel met Amelie Van Riet, werkvrouw geboren op 18 augustus 1865 in Londerzeel als dochter van Jacques Van Riet en Marie Katrien Verbeeck.

o    Françoise Leontine Van Praet werd geboren op 31 oktober 1884 in Londerzeel (generatie 1). Zij werd erkend bij het huwelijk.

(2e huwelijk) Jan Baptist Van Praet hertrouwde omstreeks 1870 in Londerzeel met Marie Delphine Tourné, geboren omstreeks 1849 in Breendonk, landbouwster in Londerzeel (generatie 4). Hij overleed op 29 september 1876 in Londerzeel.

§  Willem Van Praet werd geboren op 11 maart 1871 in Londerzeel (generatie 3). Hij was landbouwer en huwde er op 6 augustus 1900 met Jeanne Katrien Van Hoorebeeck, geboren op 24 april 1871 te Beigem als dochter van Jozef Van Hoorebeeck en Rosalie De Wit van Beigem (de moeder was geboren te Tisselt). Zij was landbouwster in Londerzeel en was eerder gehuwd met Pieter Jozef De Wit die overleed op 22 augustus 1899 in Londerzeel.

§  Jozef Van Praet werd geboren omstreeks 1873 (generatie 3). Hij was landbouwer te Londerzeel.

§  Adriaan Adolf Van Praet werd geboren op 7 december 1874 in Londerzeel. Hij was landbouwer en huwde op 26 september 1902 in Londerzeel met Rosalie Moeyersons, landbouwster geboren op 3 juni 1876 in Londerzeel als dochter van Louis Moeyersons en Marie-Thérèse Van Riet, landbouwers te Londerzeel.

§  Corneel Van Praet werd geboren op 29 juli 1876 in Londerzeel, twee maanden voor het overlijden van zijn vader (generatie 3). Hij was landbouwer in Londerzeel en huwde op 20 september 1901 in Londerzeel met Pauline Maria Louisa Beuckeleers, landbouwster geboren op 23 november 1876 in Londerzeel als dochter van Benedikt Beuckeleers en Jeanne Marie De Prins.

·         Frans Van Praet werd geboren op 31 maart 1898 in Londerzeel (generatie 2). Hij werd erkend bij het huwelijk.

o    Ann Katrien Van Praet werd geboren op 23 oktober 1805 in Londerzeel (generatie 4). Zij was dienstmeid en huwde er op 21 april 1831 met Hendrik Jozef Goossens, dienstbode geboren op 3 november 1802 in Londerzeel als zoon van Gilis Goossens en Petronella Peeters, arbeiders uit Londerzeel.

o    Peter Jan Van Praet werd geboren op 25 april 1816 in Londerzeel (generatie 4). Hij was werkman en huwde er op 17 februari 1843 met Colete Cleerbout, werkvrouw geboren op 1 augustus 1812 in Londerzeel als dochter van Peter Cleerbout en Anna Creyniers, landbouwers in Londerzeel.

 

§  Karel Lodewijk Van Praet huwde Gertrude Moyson, geboren omstreeks 1825 in Meise (generatie 5). Het koppel woonde in Brussegem (Merchtem). Hij overleed er op 2 februari 1884.

o    Jozef Van Praet werd geboren omstreeks 1851 (generatie 4). Hij was kruidenier in Schaarbeek.

o    Jacques Van Praet werd geboren omstreeks 1861 (generatie 4). Hij was hovenier in Meise.

o    Hendrik Van Praet werd geboren op 27 september 1864 in Brussegem (generatie 3). Hij was hovenier in Meise en huwde op 23 februari 1899 in Londerzeel met Marie Justine De Maeyer, geboren op 24 januari 1867 in Londerzeel als dochter van Amand De Maeyer (suikerbakker in Londerzeel) en Marie-Thérèse Janssens.

§  Jan Prosper Van Praet werd geboren op 18 april 1894 in Londerzeel (generatie 3). Hij werd erkend bij het huwelijk.

 

·         Domien Van Praet werd geboren op 23 oktober 1823 te Kapelle-op-den-Bos (generatie 4*). Hij was landbouwer en huwde Josepha Van Beveren. Hij overleed op 21 januari 1907 in Kapelle-op-den-Bos, zij overleed er op 11 februari 1884.

o    Anne Monique Van Praet werd geboren op 26 juni 1852 in Kapelle-op-den-Bos (generatie 3). Zij huwde op 11 mei 1876 in Kapelle-op-den-Bos met Louis Jan Diddens, werkman in Leest, geboren op 28 maart 1850 in Kapelle-op-den-Bos als zoon van Jan Frans Diddens en Maria Ursula Vermeiren.

o    Françoise Van Praet werd geboren op 28 februari 1860 in Kapelle-op-den-Bos (generatie 3). Zij was landbouwster en huwde op 25 september 1884 in Kapelle-op-den-Bos met Corneel Gobien, landbouwer geboren op 22 oktober 1862 in Leest als zoon van Jan Baptist Gobien en Marie-Françoise Smets, landbouwers in Leest.

o    Pieter Jan Frans Van Praet werd  geboren op 23 juni 1869 in Kapelle-op-den-Bos (generatie 3). Hij was werkman en huwde op 16 september 1909 in Kapelle-op-den-Bos met Jeanne Katrien Scheers, huishoudster, geboren op 16 maart 1876 in Kapelle-op-den-Bos als dochter van Domien Scheers en Louise Asselbergh.

§  Jeanne Philomène Van Praet, geboren op 17 april 1904 in Kapelle-op-den-Bos, werd erkend bij het huwelijk (generatie 2).

 

§  Josine Van Praet was gehuwd met Hendrik Potoms (generatie 4). Zij overleed op 16 april 1835 in Humbeek, hij overleed er eerder op 5 oktober 1828.

 

§  Gilis Van Praet huwde Virginie Vergaelen, geboren omstreeks 1831 in Ramsdonk. Het gezin woonde te Ramsdonk en Gilis Van Praet overleed er op 30 april 1898 (generatie 4).

o    Louis Hendrik Van Praet werd geboren op 15 juni 1871 in Ramsdonk (generatie 3). Hij was landbouwer en huwde op 25 oktober 1901 in Londerzeel met Marie Delphine Van Muylder, landbouwster geboren op 29 april 1876 in Londerzeel als dochter van Jan Frans Van Muylder en Jeanne Marie Lamberts van Londerzeel.

 

 

 

 

 

 

 

Uit de persoonlijke kwartierstaten

 

Mijn generatie

 

Lauwens - Colaers

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoon van

 

Willem Lauwens

 

 

Georgette Van Praet

 

Kleinzoon van

Frans Emiel Lauwens

Elisabeth Van Keer

Pieter Gerhard Van Praet

Maria Cools

Achterkleinzoon van

Lauwens

Moortgat

Willem Van Keer

Marie-Louise Vantilt

Karel Van Praet

Melanie Diddens

Albert Cools

Kristina Paridaens

Achterachterkleinzoon van

Lauwens

Segers

Moortgat

De Schouwer

Van Keer

De Doncker

Godfried Vantilt

Marie Elisabeth Neuteleers

Frans Van Praet

Melanie Schaerlaeken

Jan Frans Diddens

Jeanne Katrien De Meyer

Clementina Cools

Emmery Tersago

Leopold Paridaens

Marie-Thérèse De Wachter