Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

1  Bron: "Leest geweest". Met dank aan Miek Huysmans.

2 Mijn  grootouders langs moeders kant. Maria Cools en Gerard Van Praet waren op 22 september 1932 in Liezele gehuwd en hadden zich gevestigd in het "Molenhuis" op de Wolf.

3 Karel Gabriël Van Praet was kort daarvoor geboren op 5 augustus 1933 te Mechelen.

 

image004.jpg

(c) Foto uit familiearchief Van Praet, 1933 (met dank aan Miek Huysmans).

 

 

 

 

Verhalen - 1933 - Gerard Van Praet op het gouden huwelijksjubileum van Wannes en Siska Maes-De Maeyer in Leest1

 

image008.jpg

Op 21 augustus 1933 waren Jan Baptist "Wannes" Maes en Fransisca "Siska" De Maer vijftig jaar getrouwd. De feestelijkheden gingen door aan de hoeve aan de Oude Tisseltbaan in Leest. Wannes Maes was geboren op 16 januari 1852 in Ruisbroek. Siska De Maeyer was geboren in Leest op 20 november 1861, als dochter van Willem De Mayer en Maria Marnef. Het koppel staat centraal op de foto, omgeven door familie. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen poseren mee op de foto. Links van Wannes zit zijn dochter Leontine Maes, de tweede vrouw van Charel Van Praet (4e van de 2e rij, net achter Leontine). Helemaal rechts op 2e rij staat Pieter Gerard Van Praet, met daaronder op de 1e rij zijn echtgenote Maria Cools2, en op haar schoot hun eerstgeboren zoon Karel-Gabriël Van Praet3.

 

Het zijn niet de enige "Van Praet" telgen op de foto. Bij de kinderen in het wit vooraan zien we de tweeling Richard en Theofiel Van Praet (zonen van Karel Van Praet), de zussen Francine en Octavie Maes (dochters van Theofiel Maes) die het mandje met bloemen dragen, en Leontine en Rosa Peeters (dochters van Fons Peeters).

Op de eerste rij staat als 2e Pelagie Van Praet (ongehuwde tante die Gerard Van Praet grootbracht na het overlijden van zijn moeder Melanie Diddens), met rechts daarvan Emiel Van Praet, Mon Maes, dan zoals vermeld Leontine Van Praet-Maes, Wannes en Siska, dan Fons Maes-Op de Heide, Angelica Meuldermans, Mon Maes-Selleslagh, Fiel Maes-Vromans.

Op de tweede rij staat Miel Maes als 2e, als 4e Karel Van Praet, en vervolgens Mon Van Praet (later gehuwd met Hortense Spruyt), Victoire Maes-Op de Heide, Jaak Meuldermans-Maes, Sidonie Maes-Selleslagh, Marcella Maes-Vromans, en dan Gerard Van Praet.

Op de achterste rij is het drietal links van de boom Angèle Piessens-Van Praet, Mon Van Rompaey en zijn vrouw Francine Van Praet (Hij rust zijn hand op haar schouder). Tussen de bomen staan Frans Maes, zijn zus Rosa Verbruggen-Maes, Virginie Geens-Van Praet, (nog een) Frans Maes, Virginie De Rooster-Van Praet, Stefanie Polspoel-Maes. Rechts van de bomen staan Francine Maes met haar echtgenoot en kozijn, en Marie Van Praet met haar man Fons Peeters.

Van Praet- Maes in Leest

 

Karel Lodewijk "Charel" Van Praet was op 29 februari 1908 in Leest gehuwd met Marie Leontine Clara Maes. Hij werd in Leest vermeld als koopman, als herbergier en als winkelier. Hij werd geboren op 6 september 1868 te Tisselt als zoon van Frans Van Praet en Melanie Schaerlaeken en was eerder gehuwd op 18 mei 1897 te Leest met Melanie Diddens die was overleden op 21 oktober 1907, bij de geboorte van Gerard Van Praet.

 

Leontine “Clara” Maes werd geboren op 31 mei 1884 te Leest als dochter van Jan Baptist Maes en Françoise De Maeyer. Leontine Maes overleed op 7 september 1952 te Leest. Het was Karels tweede huwelijk. Clara Maes was zestien jaar jonger dan Karel Van Praet.