Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Zij werd gedoopt op 14 maart 1746 in Leest als dochter van Peter Selleslagh en Maria Absillis. Lauwens werd ook gespeld als Lauwers.

2 Zij was de oudste dochter van Peter Selleslagh en Maria Absillis en was op 29 juli 1766 in Leest gehuwd met Gielis Huysmans.

 

image009.jpg

Kaart Laurentii.be, 2019

 

Hombeeks-Leestse stamlijn - 1776 Lauwens-Selleslagh, Leest

Jacques Lauwens werd gedoopt op 14 juli 1751 in Kapelle-op-den-Bos als zoon van Peter Lauwens StamboomLaurentii.jpgen Jeanne Bulens. Hij huwde op 15 oktober 1776 in Leest met Anne Marie Selleslagh1. Getuigen bij het huwelijk waren vader Peter Lauwens en Mathias Selleslagh.

 

Jacques Lauwens was handwerker. Maria Selleslagh overleed op 29 oktober 1811 in Leest. Peter overleed er op 27 maart 1827. De aangifte gebeurde bij zijn overlijden door Willem De Laet, 55-jarige landbouwer en buurman, en Jan Frans Van Vaerenbergh, de 60-jarige koster van Leest.

 

Ouderlijk gezin: Lauwens Buelens , 1744 Kapelle-op-den-Bos

 

Kinderen uit het gezin:

         Pieter Jan Lauwens StamboomLaurentii.jpgwerd gedoopt op 1 december 1783 in Leest. Doopgetuigen waren nonkel Peter Lauwens en tante Liesbeth Selleslagh2.

 

 

Er zijn geen gegevens met zekerheid bekend over zoon Pieter Jan Lauwens (Lauwers). Mogelijk week hij uit naar Sint-Amands en had hij er een relatie met Jeanne Katrien Hofmans. Een zoon, Frans Lauwens, werd er geboren op 7 januari 1813 en overleed er een week later op 15 januari. Op zich zou het niet ongewoon zijn dat Pieter Jan Leest verliet om te ontsnappen aan de Franse dienstplicht.

 

 

 

image008.jpg