Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Maria Verlinden werd vermoedelijk geboren op 15 augustus 1618 in Hombeek als dochter van Peter Verlinden en Anna Lauwers. Zij moet dan 15 jaar ouder zijn geweest dan Corneel.

2 De vader Maarten Lauwers, was in 1660 overleden, kort na het huwelijk van zijn dochter (oudere zus van Corneel) Anna, bij wie hij nog als huwelijksgetuige optrad.

3 Zij werd geboren op 26 oktober 1645 in Leest als dochter van Georges Van den Bempt en Margriet De Prins. Ook gespeld als Van den Bempde.

4 Ook gespeld als Bradde, Bradt in Leest, Braat in Rumst.

 

image009.jpg

 

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1662 Lauwers-Verlinden, Hombeek

Corneel Lauwers  werd gedoopt op 7 augustus 1633 in de Sint-Martinuskerk te Hombeek als zoon van Maarten Lauwers  en Katrien Verschoor. Hij huwde op 28-jarige leeftijd op 4 februari 1662 in Hombeek met Maria Verlinden1. Getuigen bij het huwelijk waren zijn oudste broer Philip Lauwers2  en Corneel Verbruggen.

 

Ouderlijk gezin: Lauwers - Verschoor, 1626 Hombeek

 

Kinderen uit het gezin:

·         Katrien Lauwens  werd gedoopt op 13 december 1662 te Hombeek. Doopgetuigen waren Philip Moortgat en Katrien Rombouts.

·         Jeanne Lauwens  werd gedoopt op 19 maart 1667 te Hombeek. Doopgetuigen waren Jan Verlinden en tante Katrien Lauwens .

·         Barbara Lauwens  werd gedoopt op 12 juni 1670 te Hombeek. Doopgetuigen waren nonkel Corneel Vekemans en Barbara Leemans.

·         Anna Lauwens  werd gedoopt op 27 december 1672 te Hombeek. Doopgetuigen waren Karel Van Winghe en Anna Van den Bosch.

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1673 Lauwers-Van den Bempt, Hombeek

Corneel Lauwers  hertrouwde na het overlijden van zijn eerste echtgenote op 3 februari 1673 in Kapelle-op-den-Bos met de 27-jarige Maria Van den Bempt3.

 

Ouderlijk gezin: Lauwers - Verschoor, 1626 Hombeek

 

Kinderen uit het gezin:

·         Christiaan Lauwens  werd gedoopt op 15 april 1674 in Hombeek. Doopgetuigen waren Christiaan Daems en Liesbeth Van den Bempt.

 

Maria Van Den Brempt zou na het overlijden van Corneel Lauwers op 34-jarige leeftijd op 9 januari 1680 in Leest hertrouwen met Jan Brat4. Dit gezin kreeg vier kinderen, geboren tussen 1681 en 1689. Haar tweede echtgenoot overleed op 4 mei 1701 in Leest, en Maria Van Den Bempt zou er overlijden op 23 september 1726 op 80-jarige leeftijd. De huwelijksgetuigen waren Peter Coeckelbergh en Gerard van den Bempt, terwijl vijf van de doopgetuigen uit de familie Van den Bempt komen, en telkens één doopgetuige uit de families Simons, Huysmans en Van Merchtem.

 

1689 - Een “samengesteld gezin” in Leest

 

Corneel Lauwens huwde Maria Verlinden in 1662 in Hombeek. Het gezin kreeg vier dochters. Nadat de moeder overleed, hertrouwde Corneel in 1673 met Maria Van den Bempt. Zij kregen één zoon in Hombeek. Corneel kwam te overlijden en Maria Van den Bempt hertrouwde in Leest met Jan Brat. In dit gezin werden nog eens vier kinderen geboren.

 

Het gezin Brat-Van den Bempt telde daardoor in 1689 liefst 9 kinderen:

·         Vier dochters uit het gezin Lauwens-Verlinden waarvan er al enkele een eigen gezin hadden gesticht : Katrien, Jeanne, Barbara en Anna Lauwens.

·         Een zoon uit het gezin Lauwens-Van den Brempt die nog thuis woonde en pas op latere leeftijd zou huwen : Chris Lauwens .

·         Vier zonen en dochters uit het gezin Brat-Van den Brempt : Cecile, Katrien, Willem Andries Brat.

In 1723 woonde Maria Van Den Bempt in bij het gezin van haar zoon Christiaan Lauwens , aan de Tisseltse baan in Leest.

 

image006.jpg

Kaart: terwijl nazaten van Corneel  van Hombeek naar Leest trokken (hierin voorafgegaan door Peter Lauwers  in 1655), en zelfs naar Kapelle-op-den-Bos, verhuisden generatiegenoten naar meer noorderlijke parochies.