Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 oorspronkelijk een Germaanse volksstam van de Betuwe (NL)

 

image002.jpg

Foto uit private collectie, re-enacters in Groenlo, NL, 2008.

 

Verhalen 1678 - Corneel Lauwers, in dienst van de Bataven

Corneel Lauwers werd geboren op 17 maart 1659 te Eppegem als zoon van Clement Lauwers en Petronella Goossens. Hij was het vijfde kind van zes, en de vierde zoon van de familie Lauwers-Goossens. Van hem is geweten dat hij in dienst ging bij de Bataven, ziek terugkeerde naar Zemst en er overleed op 17 oktober 1678. Hij was toen net geen twintig jaar oud. De naam "Bataven" werd in die tijd gebruikt om de noordelijke Nederlanders aan te duiden1.

Corneel Lauwers verloor zijn vader en moeder al op jonge leeftijd. Vader Clement Lauwers overleed op 4 mei 1665 te Eppegem, kort nadat hij na het overlijden van zijn eerste vrouw Petronella Goossens (Corneels moeder, overleden op 1 juli 1664 te Eppegem) was hertrouwd met Elisabeth Janssens. Dit huwelijk vond plaats op 20 september 1664 te Eppegem en de toen 5-jarige Corneel kreeg een stiefmoeder. Toen uit dit tweede huwelijk op 13 oktober 1665 nog een dochter Johanna werd geboren, was vader Corneel al overleden.

 

 

 

 

 

image006.jpg

Afbeelding: acteurs in het uniform van de Staatse troepen bij de uitbeelding van de Slag van Grolle uit 1627 te Groenlo, Nederland in 2008.