Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Gehuwd op 31 december 1926 in Deurne. Hij overleed op 23 december 1978. Dit koppel had ook een dochter Elza Sillis

2 Frans Constant Sillis overleed op 7 augustus 1958 in Borgerhout.

3 Jaak Adriaan Sillis overleed op 10 november 1912 in Wilrijk.

Dit was het eerste huwelijk van Jan Baptist Sillis. Na het overlijden van Anne Marie De Craen zou hij op 27 juni 1872 in Hombeek hertrouwen met Jeanne Marie Verlinden.

4 De familienaam werd ook als "Dielis" geschreven.

5 Bron: stamboomonderzoek Sillis.

6 Zie gezinsreconstructies Hemiksem, HEM XI 0346.

 

FenixProjectLaurentii.jpg

(c) Alle foto's komen uit privé collecties. De foto van Frans Sillis werd beschikbaar gesteld voor het Guldenboek der Vuurkaart in 1940 (eigen scan). - © Heraldiek, familiewapens laurentii.be.

 

Blog  - Een stamlijn Sillis uit Hombeek en Leest

image013.jpgMijn vriend Ben huwde in 1988 met Ann Sillis. Pas onlangs ontdekte ik dat één van mijn voorouders ook met een Sillis was gehuwd. Zou er een verwantschap kunnen zijn tussen de voorouders van Ann en de mijne?

 

Het blijkt dat we een flinke duik in de tijd moesten nemen om dat te achterhalen, tot de periode 1615-1635. Dan blijkt dat de stamouderreeks van Ann leidt tot een voorouder die Dielis of Dilis heette, terwijl de voorouders van de 'andere' Sillis in de stamboom Lauwens, terugvoeren tot een voorouder die 'Gillis' heette. Het is dus louter toeval dat de nakomelingen dezelfde familienaam 'Sillis' aannamen.

 

(Afbeelding: Ben Janssens en Ann Sillis in 2008)

 

Stamlijn Ann Sillis

 

·         Ann Sillis huwde in 1988 met Ben Janssens. Zij werd geboren als dochter van René Constant Sillis en Marcella Van De Leest.

o   René Constant Sillis werd geboren als zoon van Arthur Louis Sillis en Marie Isabelle Schepers.

§  Arthur Louis Sillis werd geboren op 24 mei 1902 in Antwerpen als zoon van Frans Constant Sillis1 en Marie Maes.

·         Frans Constant Sillis werd geboren op 5 maart 1873 in Wilrijk2 als zoon van Jaak Adriaan Sillis en Marie Françoise Heselmans.

o   Jaak Adriaan Sillis werd geboren op 27 juli 1844 in Aartselaar3 als zoon van Jan Baptist Sillis en Jeanne De Coninck.

·         Jan Baptist Sillis werd geboren op 26 januari 1796 in Aartselaar als zoon van Peter Frans Sillis en Liesbeth Van Schil.

o   Peter Frans Sillis werd geboren op 11 oktober 1762 in Aartselaar als zoon van Jan Baptist Sillis en Katrien Stuyck.

§  Jan Baptist Sillis werd geboren 5 mei 1725 in Schelle als zoon van Philip Gillis4 en Ann Van Coninxloo.

·         Philip Dielis werd geboren op 26 augustus 1695 in Aartselaar als zoon van Philip Dielis en Cornelie Katrien Vermeiren.

o   Philip Dielis werd gedoopt op 27 december 1663 in Mortsel als zoon van Roger Di(e)lis en Liesbeth Seliaerts.

·         Roger Di(e)lis werd geboren omstreeks 1615

 

 

Sillis-Lauwers in Hemiksem, 1732

 

André Sillis huwde op 1 mei 1732 in Hemiksem met Johanna Lauwers, een telg van de Lauwers familie in Hemiksem, dochter van Jacques Lauwers en Sara Verpoorten6. Deze André Sillis behoorde tot de stamlijn Sillis (ook vermeld als Dielis in 1736) uit Aartselaar en Schelle. Johanna Lauwers stamde af van een notabele familie uit de voorouderlijke lijn van de Lauwers/Lauwens families die in de omgeving Hombeek en Leest woonden. Die voorouderlijke lijn was afkomstig uit het Graafschap Vlaanderen.

 

Een andere nakomeling van de stamlijn Dielis/Sillis, Jacques Dielis, huwde op 12 april 1839 in Poppel (Ravels) met Anne Marie Lauwens, een dochter van Jacques Lauwens en Johanna Faes. Jacques Dielis was geboren op 6 maart 1802 in Alphen, Nederland, als zoon van Hendrik Dielis en Pauline Geerts. Hij was landbouwer in Baarle-Nassau, Nederland, waar hij op 8 november 1872 zou overlijden.

 

 

Afbeelding met illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Lauwens-Sillis

 

Augustin Lauwens huwde op 30 maart 1905 in Hombeek met Philomène Sillis. De echtelingen waren rond dezelfde tijd geboren. Augustin was geboren op 19 september 1871 in Hombeek als zoon van Jan Louis Lauwens en Colette De Win. De gemeenschappelijke voorouders met mijn stamlijn waren Jan Lauwers en Ann Verborcht, gehuwd op 17 mei 1620 in Hombeek. Philomène Sillis was geboren op 8 september 1871 in Hombeek als dochter van Jan Baptist Sillis en Anne Marie De Craen. In deze stamlijn vonden we ook Frans Louis Sillis uit Duffel die gehuwd was met Marie Clementine Van Praet omstreeks 1898.

 

Stamlijn Philomène Sillis

 

·         Philomène Sillis werd geboren op 8 september 1871 in Hombeek als dochter van Jan Baptist Sillis en Anne Marie De Craen2.

o   Jan Baptist Sillis werd geboren op 11 november 1825 in Hombeek als zoon van Jozef Sillis en Anne Marie Françoise Van Beveren.

§  Jozef Sillis werd geboren op 2 februari 1784 in Leest als zoon van Michael Sillis en Lucie Van Dijck.

·         Michael Sillis werd geboren op 15 september 1751 in Ramsdonk als zoon van André Sillis en Liesbeth De Ramaeker.

o   André Sillis werd geboren op 8 oktober 1711 in Ramsdonk als zoon van Matheus Sillis en Marie Robijns.

·         Matheus Sillis werd geboren op 16 november 1674 in Ramsdonk als zoon van Norbert Gillis en Katrien De Prins.

o   Norbert Gillis werd geboren omstreeks 1635 in Ramsdonk.

 

 

 image008.gif

De geboorteakte van Joannes "Jan" Sillis, geboren op 19 december 1669 in Ramsdonk als zoon van Norbertus Gillis en Catharina De Prins5. Hij was een broer van Matheus Sillis, de voorouder van Philomène Sillis die in Hombeek zou huwen met August Lauwens.

image017.jpg

We weten ook van één oud-strijder die aan het IJzerfront vocht tijdens de eerste wereldoorlog, François Sillis. Dit was Frans Sillis, geboren op 27 januari 1895 in Wilrijk als zoon van Frans Constant Sillis en Marie Maes, een broer van de grootvader van Ann Sillis.