Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

©Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Jeanne Floer werd gedoopt op 19 maart 1781 in Mechelen als dochter van Arnold Floer en Barbara Coslinus (Goslinus, Gosselinckx). De familienaam werd ook gespeld als Flores.

2 Dominique Hofman (Hoffman) was geboren op 5 september 1780 in Mechelen als zoon van Willem Hoffman en Anne Cornelie Elinckx. Hij was gedoopt op 7 juni datzelfde jaar.

 

image003.jpgBewerking kaart uit private collectie (Public Domain, 18e eeuw) en prenten van De Noter (Public Domain, 18e eeuw).

 

Mechelse stamlijn  - Lauwers-Floer, Mechelen

Corneel Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd gedoopt op 9 april 1781 te Mechelen Hanswijk als zoon van Bernard Lauwers StamboomLaurentii.jpg en Maria Monnet. Hij huwde op 5 september 1810 in Mechelen met Jeanne Floer1.

Corneel Lauwers overleed op 25 april 1814 in Mechelen. Jeanne Floer zou hertrouwen (zie verder) en zou op 26 juli 1849 overlijden in Mechelen.

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwers-Monnet, Mechelen

 

Afstammelingen: onbekend

 

Jeanne Floer werd gedoopt in de Sint-Pieter en Pauluskerk in Mechelen op 19 maart 1781. Zij was de dochter van Arnold Floer (Flores), afkomstig uit Sint-Jacob in Antwerpen en Barbara Coslinus, een Mechelse die in de Onze-Lieve-Vrouw parochie werd geboren. De ouders waren op 7 januari 1777 in de Mechelse Sint-Pieter & Pauluskerk gehuwd. Dooppeter was Jan Gosselinckx uit Mechelen Sint-Pieter & Paulus, meter was Jeanne Hélène Veremans, afkomstig uit Mechelen Sint-Katelijne.

image013.jpg

We weten dat Jeanne Floer op 5 april 1815 hertrouwde met Dominique Hofman2, in aanwezigheid van schoonvader Guillaume Hofman, Jean Wouters, een 28-jarige tonnelier, François Bauwens, een 23-jarige wever. De laatste twee waren vrienden van Nicolas Garcia, de 44-jarige schoonbroer van de bruidegom, die gehuwd was met Jeanne Hofman. Jeanne Floer was weduwe van Corneel Lauwers toen zij hertrouwde. Toen zij op 26 juli 1849 overleed, was Jozef Cabuy, een buur en 48-jarige dagloner, degene die de aangifte deed. Op dat moment woonde Jeanne Floer in het Kapucienenstraatje aan de Dijle te Mechelen en was zij 68 jaar oud.

Dominique Hofman was wever. Hij overleed op 16 maart 1857 op 76-jarige leeftijd in het hospitaal aan de Bruul in Mechelen.

 

image012.jpg

Prent: de buurt van het Kapucienenstraatje. In 2016 de Nieuwe Capucijnenstraat in Mechelen, was tot het midden van de 19e eeuw bekend als de "Ganzendries". Er bevond zich een kruisbeeld en een waterput. Oorspronkelijk was er het refugiehuis van de abdij van Leliëndaal gevestigd, om er in 1633 een nieuwe kerk en een klooster van de Kapucijnen op te richten. De orde was na de Franse inval in 1796 verjaagd, het klooster werd gesloopt in 1798 en de kerk in 1811. Links is de huidige Nieuwe Capucijnenstraat, rechts de huidige Veluwestraat. Merk ook het kruisbeeld waarnaar verwezen wordt op het plan. Er was ook een Capucienenvest, later de Koningin Astridlaan herdoopt. De eerste pijl op de kaart geeft de kijkrichting weer.

image013.jpg

Afbeelding: een zijzicht vanop de toenmalige Capucijnenvest, waarop het klooster is weergegeven. De tweede pijl op de kaart geeft de kijkrichting weer.