Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Overlijdensdatum onbekend.

 

image003.jpg

© Foto Hanswijk uit private collectie Laurentii.be – Foto Aarschot onder Creative Commons licentie, Johan Mares, 2009 (Bron: Wikipedia).

 

Mechelse stamlijn  - Lauwers-Swijsen, Mechelen/Aarschot

Gaspar Corneel Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd gedoopt op 9 april 1781 in Mechelen, parochie Hanswijk, als zoon van Bernard Lauwers StamboomLaurentii.jpg en Maria Monet. Hij huwde op 19 juli 1815 in Mechelen met Agnes Swijsen.

 

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwers-Monet, Mechelen

 

Afstammelingen: onbekend

 

Agnes Swijsen was geboren op 12 september 1788 in Halen als dochter van Jan Swijsen en Anne Katrien Veulemans. Zij werd vroeg weduwe van Gaspar Lauwers1 en hertrouwde op 22 juni 1825 te Mechelen met August Lauwers StamboomLaurentii.jpg, een jongere broer van Gaspar Lauwers.

August Lauwers StamboomLaurentii.jpg was gedoopt op 20 april 1789 in Mechelen Hanswijk als zoon van Bernard Lauwers StamboomLaurentii.jpg en Maria Monet. August Lauwers overleed op 17 mei 1870 in Aarschot, vermeld als “weduwnaar van Swijsen Agnes”.

 

 

image009.jpg

Afbeelding: de Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk kerk in Mechelen.

image011.jpg

Afbeelding: ook Aarschot had een "Onze-Lieve-Vrouwekerk". Dit is één van de gezinnen die de verwantschap tussen de Mechelse en Aarschotse families Lauwens (Lauwers) bevestigen.