Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Ook gespeld als o.m. Verworst, Verweust, Verweurst, Verwoest, Verwust, Verwest, Verweest, Verwuest, Verwenst, Verwuijst, Vervust, Vervorst in de Mechelse parochieregisters. Soms gaat het allicht op varianten van de naam Van der Vorst. Peter Jan Vermost werd vermoedelijk geboren op 18 november 1795 in Hombeek als zoon van Hendrik Vermost en Anne Marie De Win. De familie was onder meer verwant met (T)Servranckx (Johanna 't Servranckx trad in Hever op als meter van Jeanne Schits, een zus van Marie Schits die in 1720 in Leest huwde met Jan Lauwens , een broer van Jeanne.

 

Bronnen: eigen stamboomonderzoek - De Ware Vrienden van het Archief, bewerking Parochieregisters Mechelen 1303-1796, 2007-2017 kaart Google maps - Beeldbank Mechelen.

 

image009.jpg

Bewerking prent Adegempoort, 1725 (Public Domain - beeldbank Mechelen) - Kaart (c) Google maps, 2015, onder gebruikslicentie.

 

Hombeeks-Leestse stamlijn - 1733 Vermost-Lauwens, Auwegem (Mechelen)

 

Jeanne Lauwens werd geboren op 18 april 1693 te Leest als dochter van Rombout Lauwers en Barbara Jacops (Jacobs). Zij huwde op 24 oktober 1733 te Leest met Jan Vermost1. Huwelijksgetuigen waren Peter Dillis en Frans Elias.

 

Het gezin vestigde zich in Stuivenberg, Auwegem, Mechelen.

 

Ouderlijk gezin: Lauwers-Leemans, 1693 Leest

 

Kinderen uit dit gezin:

 

         Anne Marie Vermost werd gedoopt op 10 oktober 1734 te Mechelen Onze-Lieve-Vrouw. Peter en meter waren Adriaan Lauwens en Anna Vermost, broer van de bruid en zus van de bruidegom.

         Christiaan Vermost werd gedoopt op 19 juni 1736 te Mechelen Onze-Lieve-Vrouw. Peter en meter waren broer Adriaan Lauwens en Katrien Neefs (afkomstig van "Eyghem").

         Filip Jacques Vermost werd gedoopt op 22 december 1742 te Mechelen Onze-Lieve-Vrouw. Peter en meter waren Filip Vermost en Liesbeth Lauwens (woonachtig te Stuivenberg).

 

 

image013.jpg

Afbeelding: de Adegempoort in Mechelen omstreeks 1725. Het was een typerend zicht voor de Mechelse wijk waar het gezin Vermost-Lauwers woonde.

 

image014.jpg

Kaart: de Auwegem- en Stuivenbergvaart en de Stuivenbergbaan en Adegemstraat herinneren aan de voormalige gehuchten Auwegem (Ouwegem) en Stuivenberg in Mechelen.