Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Hij was geboren op 5 maart 1835 in Zemst als zoon van Peter Jan Steemans (eveneens dagloner) en Liesbeth Verasselt uit Zemst.

 

image010.jpg

Auarel Louizalaan, 1864 onder Public Domain uit private collectie (zie o.m. proefschrift “De Louizalaan en aanpalende straten. Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed,

Brussel Uitbreiding-Zuid”). Kaarten bewerkt uit © Google maps, 2015, onder gebruikslicentie.

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1864 Steemans-Lauwers, Brussel

Antoinette Lauwers  werd geboren op 28 februari 1842 te Hombeek als dochter van Jan Baptist Lauwers image014.jpg en Josephine Van Camp. Zij huwde op 25 juli 1864 in Brussel met Pierre Jean Steemans1. Getuigen bij het huwelijk waren Jean Baptiste Dusson, 35-jarige dienstbode uit Sint-Jans-Molenbeek, Ivon Vaneckx, 52-jarige dienstbode uit Brussel, Xavier Adam, 38-jarige dienstbode uit Brussel en Jean Joseph Fresson, 38-jarige dienstbode uit Brussel.

 

Antoinette en Peter Jan waren dagloners. Zij was gedomicilieerd met rechten in Hombeek en woonde met haar echtgenoot bij het huwelijk in de Nieuwlandstraat 84 te Brussel.

 

Ouderlijk gezin: Lauwers-Van Camp, 1841 Hombeek

 

Kinderen uit dit gezin: onbekend

 

image005.jpg

Aan het eind van de 19e eeuw vonden ingrijpende vernieuwingen plaats in Brussel. De ontwerpschets van de Brusselse Louizalaan in 1864 is slechts een voorbeeld van deze stadsvernieuwing. De Louizalaan werd aangehecht en aangelegd nadat de toekomstige koning Leopold II, toen nog hertog van Brabant, voorstelde om de laan 55m breed te maken en de geplande circulatie te wijzigen met een bredere scheiding tussen de lanen voor de wandelaars en die voor rijtuigen.

 

image016.jpg
Kaart: rue de Terre Neuve (Nieuwland) aan de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Ter Kapelle in Brussel.
image017.jpg