Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Geen verdere gegevens met zekerheid bekend. Vermoedelijk was zij de weduwe van Frans Peeters, die was overleden op 24 september 1875 in Brussel, en was zij werkzaam als kleermaakster in Sint-Joost-ten-Node, blijkens een melding in september 1890. Carine Van Den Heuvel had een zoon Jan Baptist Peeters die schoenmaker was in de Tillystraat 8 in Brussel (voormalige straat aan het begin van wat nu de Pachecolaan is, op de hoek met de voormalige Zandstraat en de Pachecostraat.), De relatie moet kort na de meerderjarigheid van de zoon zijn beëindigd.

2 De foto van Charles-Louis dateert van 30 september 1931.

3 Zij werd geboren op 9 februari 1868 in Hombeek als dochter van Jan Baptist Van Beneden (overleden op 24 oktober 1890 in Hombeek) en Jeanne Katrien Alewaeters (overleden op 20 november 1872 in Hombeek).

4 Zij maakte horlogekettingen. Merk op de familiefoto van september 1931 de mooie horlogekettingen bij enkele van de broers.

5 Hij werd op dat moment vermeld als 40-jarige dagloner in Brussel. Het is niet helemaal duidelijk of het om haar nonkel ging (die in Willebroek woonde en niet als dagloner werd vermeld) of om de zoon van een kozijn (dagloner die in het Brusselse woonde en het jaar nadien huwde).

image006.jpg

© Foto uit familiearchief Laurentii – foto’s munten uit private collectie – foto’s Belgisch koningshuis onder Public Domain, 1865-1902 (Bron: Wikimedia, Carolus, 2006).

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - +/- 1884 Lauwens-Van den Heuvel, Brussel

image012.jpgKarel Louis Lauwens  werd geboren op 15 september 1863 in Leest als zoon van Frans Lauwens  en Anne Pauline Van den Heuvel. Charles Louis Lauwens had een relatie met Carine Van den Heuvel1.

Het gezin vestigde zich in Brussel2. Carine Van den Heuvel werkte als dienstmeid aan het hof van koning Leopold II in Laken.

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwens-Van den Heuvel, Leest

 

Afstammelingen:  geen

 

 

 

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1891 Lauwens-Van Beneden, Sint-Joost-ten-Node

Karel Louis Lauwens  hertrouwde op 24 oktober 1891 in Sint-Joost-ten-Node met Marie Françoise Van Beneden3. Getuigen bij het huwelijk waren de 43-jarige Peter Van Den Heuvel, neef, werkzaam als dagloner in Sint-Jans-Molenbeek, Peter Antoon Alewaeters, 32-jarige dagloner in Leest en neef van de bruid, broer Jan Pieter Lauwens , 25-jarige dagloner uit Leest en broer Jacques Lauwens , 33-jarige dagloner uit Leest.

Zijn echtgenote was van Hombeek afkomstig en werkte als dienstmeid in Sint-Joost-ten-Node. Hij werkte als ‘garçon brasseur’ in Sint-Jans-Molenbeek.

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwens-Van den Heuvel, Leest

 

Afstammelingen: 

·         Victoire Isabelle Lauwens  werd geboren op 5 december 1885 in Leest. Zij werd geboren als Van Beneden en werd erkend bij het huwelijk. Zij werkte als ‘giletière4 in Sint-Jans-Molenbeek en huwde er met Peter Jan Frans Hermans, werkman in Brussel, geboren op 28 november 1884 in Ukkel als zoon van Arnold Hermans en Anne Marie Schepers. François Lauwens  trad op als getuige5.

 

 

 

 

image018.jpg

Leopold II, koning der Belgen

Leopold II was koning van België van 1865 tot 1902. Links bij het huwelijk met Maria Hendrika van Oostenrijk, rechts "met de baard" zoals hij het meest is bekend.

image020.jpg

Afbeelding: munten uit het tijdperk van Koning Leopold II

image024.jpgimage025.jpgimage026.jpgimage027.jpg