Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) Laurentii.be

 

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - Lauwens-Colaers, Berlaar

image015.jpg

Patrik Lauwens  werd geboren op 12 mei 1961 in Sieglar (Duitsland) als zoon van Willem Lauwens  en Georgette Van Praet. Hij huwde op 10 juni 1988 in Hallaar, Heist-op-den-Berg, met Rita Colaers.

 

Rita Colaers werd geboren op 4 januari 1960 in Duffel, als dochter van Evrard Colaers en Delphine Van Looy. Het gezin vestigde zich in Berlaar bij Lier.

image014.jpg

 

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwens-Van Praet, Sint-Katelijne-Waver

 

Afstammelingen:

·         Katrien Lauwens werd geboren in 1990 in Lier

·         Liesbet Lauwens werd geboren in 1992 in Lier

 

Patrik Lauwens werd net als zijn oudste broer Ivan geboren in de Bondsrepubliek Duitsland, als zoon van een Belgisch beroepsmilitair. Het ouderlijk gezin woonde achtereenvolgens in Duitsland, in Brussel, Antwerpen1, Beringen, Rumst en Sint-Katelijne-Waver.

 

Patrik ging naar de lagere school in het Sint-Jozefscollege in Beringen, deed 2 jaar lager middelbaar in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Boom, vervolgens 4 jaar in het Scheppersinstituut van Mechelen, en 1 jaar aan de Ysleta High School in El Paso, Texas2. In 1980 werd hij ereburger van de stad El Paso in Texas, werd de eerst verkozen buitenlander in de National Who's Who en won hij de eerste prijs voor illustratiewerk in de Southwest Interscholastic Press League van de V.S.

 

Hij genoot een diverse opleiding: wiskundige richting in Mechelen, para-B in Schaffen, journalistiek in de V.S., kandidaturen Germaanse aan de K.U. Leuven, psychopedagogie aan de Rijksnormaalschool van Lier, informatica bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening, ontwikkelingssamenwerking bij het Algemeen Bestuur voor Ontwikkelingssamenwerking (Belgisch Ministerie van Buitenlandse Zaken), grafische opleiding bij InfoDesign in Utrecht, Nederland. Hij werkte als journalist onder meer voor de Gazette van Detroit, de Revue van de Rijkswacht, de Mechelse Week. Hij was enkele jaren onderwijzer aan de Gemeentelijke Lager Onderwijs in Sint-Katelijne-Waver en bouwde een loopbaan uit bij Kredietbank en KBC Groep.

 

image017.jpg

image018.jpg

20140810canon (7).JPG

image020.jpg

20080906 (58).JPG

 

image023.jpg

Patrik en Rita bij hun huwelijk in juni 1988. Merk de bruidstaart in de vorm van een Vikingschip.

image030.jpg

Patrik als plaatselijk voorzitter van de Gezinsbond van Berlaar in 1994 aan het Hof van Rameyen, Gestel, Berlaar.

 

Patrik was auteur en coauteur bij Kluwer en MIM/Standaard Uitgeverij, onder meer van het eerste Vlaamse vakboek "Formulierenkunde" in 1984. In deze periode ontwierp hij voor de Belgische Bankenvereniging de optisch leesbare overschrijvingsformulieren (het "hokjesmodel") en stond hij aan de wieg van nieuwe Belgische normen voor handelscorrespondentie in de schoot van het Belgisch Instituut voor Normalisatie (conform internationale post- en ISO-normen).

 

Hij was als kind bij de scouts in Beringen, was actief in vrijwilligerswerk, als oprichter en voorzitter van de Volleybalclub Berlaar, als voorzitter van de gemeentelijke Gezinsbond, als lid van de algemene vergadering, als laatste voorzitter van Milac Berlaar, en binnen de CVP-Jongeren en CVP / CD&V als plaatselijk voorzitter, regionaal communicatieverantwoordelijke en als lid van de nationale communicatie commissie. Hij was betrokken bij de oprichting van TV Mechelen, die later zou overgaan in de Regionale TV Kempen & Mechelen, waarin hij lid was van de Adviesraad RTV.

 

Internationaal vrijwilligerswerk deed hij voor Youth for Understanding / European Educational Exchanges als bestuurslid in Vlaanderen, en als programma verantwoordelijke voor International Returnees Seminars in ondermeer het Jeugdheem Zonnedauw te

 

Geel, in Lübeck Duitsland, het Europa College en het English Convent in Brugge, en in het European Youth Centre in Strasbourg France.

 

Rita Colaers werkte het grootste deel van haar carrière als opvoedster voor Kinderland vzw3, in Berlaar. Zij groeide op in Hallaar bij Heist-op-den-Berg en was er actief als chiro leidster.

 

 

image031.jpg

Katrien Lauwens studeerde aan het Heilig Hart Instituut in Berlaar, het Gummaruscollege in Lier en voltooide een studie rechtspraktijk in Antwerpen. Zij werkte voor KBC Bank, voor Thomas Cook en voor MSC Cruises  in het buitenland en vestigde zich in 2021 in Borgerhout.

 

image032.jpg Liesbet Lauwens studeerde aan het Heilig Hart Instituut in Berlaar en voltooide een studie bio-agrocultuur Dierenzorg in Sint-Niklaas. Zij heeft een relatie met Bart Boeren. Het koppel vestigde zich in 2016 in Beerzel bij Putte op de Krankenboshoeve.

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

 

 

Voetnoten

 

1 Tijdens de opleiding van Willem Lauwens bij de Rijkswacht.

2 als uitwisselingsstudent bij het gezin Akers-Dacosta via Youth for Understanding

3 voorheen gekend als de 'Katholieke Schoolkolonies'

4 Zie ook historisch portret Krankenbossen.

 

 

image042.jpg

(c) Alle foto's zijn afkomstig uit private collecties.