Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

image005.jpg

© Kaartbewerkingen Google, 2023, onder gebruikslicentie – © Foto Avenue Laurenti van Ludo Lauwens, 2023. – Foto wapen Menton onder Public Domain Foto stadhuis van P.A. Chappuis, 1914-1918, onder Creative Commons licentie CC BY-SA 4.0.

 

Blog  - De Avenue Laurenti, Menton, Frankrijk, 2023

Kozijn Ludo Lauwens bezorgde een vakantiefoto van een straatnaambord “Avenue Laurenti” uit Menton, Alpes-Maritimes, Provence-Alpes-Côte d’Azur. Wat de vondst extra bijzonder maakt, is het wapen van Menton in de rechterhelft ook een boom heeft.

Er is geen link met de genealogie Laurentii, maar dat maakt de vondst er niet minder merkwaardig om. Een “aardigheidje” zoals onze noorderburen dat noemen.

 

Kaart en foto: in Menton, in het zuiden van Frankrijk, bevindt zich een heuse “Avenue Laurenti”. De avenue is een kustweg aan de Azurenkust.

Afbeelding met tekst, gebouw, buitenshuis, teken

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

De avenue Laurenti werd genoemd naar Louis Laurenti (1841-1916), weldoener en burgemeester van de stad tussen 1885 en 1896, na de aanhechting bij Frankrijk in 1861. Aan het stadhuis bevindt zich ook een buste die herinnert aan deze man.

De gemeente heeft overigens ook een Albert I straat, genoemd naar de Belgische koning-ridder, getooid met een monument van Antoine Gioan en een plaat ontworpen door de Belg De Vries. Bij de inhuldiging was de Vlaamse schrijver Maurice Meterlink aanwezig. En al even merkwaardig, is er een Promenade Reine Astrid, gewijd aan de Belgische koningin en gemalin van Leopold III. We vinden er even goed straten die naar Oostenrijkse, Spaanse, Engelse, Monegaske,  Italiaanse en uiteraard Franse historische figuren zijn vernoemd – ook Napoleon Bonaparte ontbreekt niet in het rijtje.