Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Zie gezin Lauwens-Cooreman.

 

image005.jpg

(c) Foto Sint-Servaasbasiliek Grimbergen, 2018 van laurentii.be - Foto viering Ghelamco Arena (c) Kaj Geenen / Sus Sips, 2018, gepubliceerd met toestemming.

 

Blog  - 2018 - Wanneer woorden te kort schieten

Op vrijdagavond 7 september 2018 kwam Jella Lauwens  op 22-jarige leeftijd om in een zwaar verkeersongeval aan de snelwegparking van Kalken aan de E17. Een nicht en medepassagierster werd levenskritisch gewond en overleefde het ongeval. Een moeilijk te bevatten verlies voor de familie, vrienden en kennissen. Jella was een voetbalster in eerste klasse bij de Belgische vrouwenvoetbal, en het plotse overlijden kwam ook als een schok in de voetbalwereld.

 

Jella was geboren op 13 augustus 1996 in Rumst als dochter van Koen Lauwens  en Sandra Cooreman1. Zij speelde in eerste klasse van het Belgisch vrouwenvoetbal bij Svelta Melsele. Daarvoor speelde zij bij de jeugd van Lierse, bij Fémina White Star Woluwe en vervolgens bij K.A.A. Gent Ladies.

 

 

image004.jpg

Zaterdag 15 september 2018 vond de uitvaart plaats van Jella Lauwens in de Sint-Servaasbasiliek te Grimbergen.

Jella was een graag gezien persoon in de voetbalwereld. Dit bleek tijdens de uitvaart, waar een vertegenwoordiging was van onder meer EMO ladies, Club Brugge ladies, RSCA ladies, Lierse ladies, SVELTA Melsele ladies, KAA Gent ladies, WS Brussels ladies om een laatste eerbetoon te brengen.

Op zondag 16 september vond een eerbetoon plaats aan Jella in de Ghelamco Arena van K.A.A. Gent, met een spandoek van de Ultra’s, een mooie foto op het scorebord en een minuut applaus.

20180916JellaLauwens.jpg

Voor aanvang van de bekermatch van Fémina White Star Woluwe op 9 september hield men een minuut stilte en alle spelers en afgevaardigden droegen een zwarte rouwband.

Ook KRC Genk Ladies betuigde hun rouw met een minuut stilte tijdens de bekerwedstrijd tegen SK Loenhout.

In het kader van de "Warmste Week" (Music for Life, Studio Brussel) werd in december 2018 de actie " Warme chocomelk en fietslichtjes ter ere van Jella Lauwens" opgezet. Warme chocomelk en pannenkoeken waren er ook op de koffietafel na de uitvaart geweest, ter nagedachtenis van Jella. Met de actie wilde men de traditie voortzetten en zowel nog een aantal 'pannenkoeken en chocomelk' organiseren, alsook kiezen voor lichtjes om bij het thema verkeersveiligheid te blijven, om elke fietser wat zichtbaarder te maken. De actie haalde de nationale pers.

 

Voetbalpalmares van Jella Lauwens

 

2012-2013

WD Lierse SK Vrouwen

2013-2015

Fémina White Star Woluwe

2015-2016

Kampioen in eerste klasse met het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo's (KAA Gent).

2018

KVK Svelta Dames Melsele