Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Verhalen – 1698 – 2e huwelijk van Antoon De Buijser, weduwnaar van Maria Lauwers (Zemst)

De Buijser Antoon was gehuwd met Marie Lauwers  en hertrouwde op 19 maart 1698 te Zemst met Moons Adriana (getuigen Van Den Plasch Nicolaas, Boits Jan). Hij kreeg vermoedelijk ongehuwd een kind met Van Den Wijngaert Petronella op 18 februari 1722 (De Buijser Lucia, getuigen Van Den Wijngaert Gielis en Keersmaekers Lucia), terwijl zijn tweede vrouw overleed op 24 december 1748 te Zemst. Kinderen uit het tweede huwelijk van Antoon De Buijser met Adriana Moons:

·         Elisabeth De Buijser werd geboren op 26 september 1699 te Zemst (getuigen Koeckebuijs Adriaan, Boschmans Joanna namens Moens Elisabeth). Zij overleed op 9 mei 1701 te Zemst.

·         Engel De Buijser werd geboren op 21 maart 1701 te Zemst (getuigen De Buijser Engel, Lauwers Anna ). Hij overleed op 22 mei 1702 te Zemst.

·         Maria De Buijser werd geboren op 25 november 1702 te Zemst (getuigen Lauwers Joos , Kokelberchs Maria)

·         Cecilia De Buijser werd geboren op 23 februari 1705 te Zemst (getuigen De Buijser Jan, Van Den Heuvel Cecilia)

·         Louisa De Buijser werd geboren op 27 september 1707 te Zemst (getuigen Cockebuijs Peter, Ceulemans Ludovica). Zij huwde Rens Engel.

·         Jan De Buijser werd geboren op 9 december 1709 te Zemst (getuigen Leemans Jan, Leemans Elisabeth).

 

Verhalen – 1699 - Verkoop van een dagwand op de Meysselaershoeve aan Steven Lauwers

Op 12 maart 1699 werd in het schepenregister van Oliveten vermeld dat Peeter Van Steenwinckel voor 80 gulden aan Steven Lauwers  een dagwand land te Zemst verkocht op de Meysselaershoeve grenzend aan de straete, Antoon Timmermans en Jan Cuppens. Getuigen waren Lauwerys Moens en Jan De Vince.

Ook op 14 februari 1715 werd Steven Lauwers vermeld als aanpalend eigenaar van een andere verkoop. “De Boeck, koster van Zemst, verkoopt voor 61 gulden aan Jan De Witte 24 roeden erf te Zemst naast het curen huijs, grenzend aan Adrianus Juliens, Steven Lauwers en de Steenweg. Er wordt vermeld dat op deze plek in 1703 nog een huis afgebrand.”

Ook op 20 oktober 1735 werd Steven Lauwers vermeld als aanpalend eigenaar. Die dag verkochten Jan De Wit, Catharina De Wit en Cornelis De Keteleer, Maria Spruijt, hun moeder en verdere consoorten, aan Jan Cousemans en Catharina Van den Heuvel huis, grond en toebehoren, te Zemst aan de steenweg op Vilvoorde. Deze grond grensde aan Steven Lauwers en Jan Juliens.

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

 

 

Voetnoten