Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Dit wapen wordt beschreven als in zilver, een leeuw van sabel genageld en getongd van keel, vergezeld rechts van eenen wassenaar van lazuur, links en in de punt van eene ster van keel. Er is geen aangetoond verband tussen de familienamen Laurentii en de naam van de gemeente (als ‘toponiem’), en dit is ook niet herkenbaar in gemeenschappelijke heraldische kenmerken.

image007.jpg

© Foto uit private collectie, 2012 – wapen Lauwe onder Public Domain.

 

Verhalen1695 - Eén gezin Lauwers bij de volkstelling te Lauwe

Bij een volkstelling gemaakt te Lauwe op vraag van Du Ry, de oorlogscommissaris te Kortrijk, op 21 februari 1695, werden de inwoners vermeld. Op dat moment leefden er volgens de telling 550 mensen in de gemeente. Zij werden ingedeeld in arme pachters, kleine arme pachters en geheel arme mensen zoals bedelaars. Elk gezin werd vermeld met het aantal kinderen en dienaars. Een tweede telling vond plaats op 28 december hetzelfde jaar.

Bij de gegevens werd het gezin van  Adriaan Lauwers vermeld in december 1695, maar niet in de eerdere telling van februari dat jaar. Het gezin telde 3 leden:  het gezinshoofd, een echtgenote en één kind.

image002.jpg

 

image008.jpg

Afbeelding: hoeve in het landelijke Lauwe en het wapen van de gemeente Lauwe1.