image011.jpg

 

(c) Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Zij werd geboren op 9 oktober 1669 in Londerzeel als dochter van Philip Cleymans en Maria Vander Borght. Zij was een kleindochter van Jan Cleymans en Barbara Van Assche. De familie woonde vooral in de streek Malderen Steenhuffel Londerzeel.

2 Nicolaas Van den Bogaert was omstreeks 1686 gehuwd met Liesbeth Lauwens. De kinderen werden geboren tussen 1686 en 1702 in Londerzeel en Willebroek (vanaf 1693).

 

FenixProjectLaurentii.jpg

(cc) Bewerkte foto Sint-Niklaaskerk onder Creative Commons licentie van Paul M.R. Maeyaert, april 2011 (Pol Mayer).

 

Hombeeks-Leestse stamlijn - 1697 Lauwens-Cleymans, Willebroek

Peter Lauwens StamboomLaurentii.jpgwerd gedoopt op 11 maart 1660 te Leest als zoon van Peter Lauwers StamboomLaurentii.jpgen Jeanne Persoons (Perssoons). Hij huwde omstreeks 1697 met Barbara Cleymans (Clijmans) 1.

 

Ouderlijk gezin: Lauwers-Persoons, 1655 Leest

 

Kinderen uit dit gezin:

 

         Arnold Lauwers (Aart) StamboomLaurentii.jpgwerd gedoopt op 17 november 1697 te Willebroek. Doopgetuigen waren Peter Lauwens en Liesbeth Steenackers.

         Peter Lauwens StamboomLaurentii.jpgwerd gedoopt op 15 februari 1699 te Willebroek. Doopgetuigen waren grootvader Peter Lauwens en Liesbeth Lauwens.

         Jeanne Marie Lauwens StamboomLaurentii.jpgwerd gedoopt op 15 november 1700 te Willebroek. Doopgetuigen waren Nicolaas Van den Bogaert2 en Jeanne Marie Nn. (De Cren ).

         Jeanne Lauwens StamboomLaurentii.jpgwerd gedoopt 8 oktober 1703 te Willebroek. Doopgetuigen waren Jan Lauwens en Anne Marie Bogaerts (Van den Bogaert).

 

image014.jpg

 

Afbeelding: net als Leest heeft Willebroek een Sint-Niklaaskerk. Van de oorspronkelijke kerk uit de 12e eeuw rest enkel de vierkante onderbouw van de kerktoren in zandsteen. Merk dat een naamgenoot van Barbara, E.H. Jozef Cleymans, afkomstig uit Turnhout, pastoor was van deze parochie tussen september 1935 en september 1938. Jozef Cleymans is vooral bekend als initiatiefnemer en stichter van de Chiro-jeugdbeweging.