image006.jpg

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Geen verdere gegevens bekend.

2 De foto van Charles-Louis dateert van 30 september 1931.

image006.jpg

© Foto uit familiearchief Laurentii – foto’s munten uit private collectie – foto’s Belgisch koningshuis onder Public Domain, 1865-1902 (Bron: Wikimedia, Carolus, 2006).

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - Lauwens-Van den Heuvel, Brussel

image012.jpgKarel Louis Lauwens image014.jpg werd geboren op 15 september 1863 in Leest als zoon van Frans Lauwensimage014.jpg en Anne Pauline Van den Heuvel. Charles Louis Lauwens huwde met Carine Van den Heuvel1.

Het gezin vestigde zich in Brussel2. Carine Van den Heuvel werkte als dienstmeid aan het hof van koning Leopold II in Laken.

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwens-Van den Heuvel, Leest

 

Afstammelingen:  niet met zekerheid bekend

 

Karel Lauwens kreeg vermoedelijk een zoon Louis Lauwens, vermoedelijk geboren te Kapelle-op-den-Bos, gehuwd met Maria Rob(b)ijns. Eén van de kleinkinderen van Karel, Marcel Lauwens, woonde in Kapelle-op-den-Bos, gehucht Oxdonk.

 

Wij vermoeden dat Carolus Ludovicus Lauwens, vermeld als Karel Lauwens, in Brussel werkte voor de spoorwegen. Vermoedelijk was hij de "Lauwens Karel" die zijn lijn de bijnaam "die van de koperen knop" meegaf. De spoorwegbeambten droegen in die tijd een vest met koperen knoppen. Van deze Karel werd gezegd dat hij van Leest - Steinemolen afkomstig was.

 

image018.jpg

Leopold II, koning der Belgen

Leopold II was koning van België van 1865 tot 1902. Links bij het huwelijk met Maria Hendrika van Oostenrijk, rechts "met de baard" zoals hij het meest is bekend.

image020.jpg

Afbeelding: munten uit het tijdperk van Koning Leopold II

image024.jpgimage025.jpgimage026.jpgimage027.jpg