Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 In de huwelijksakte wordt François vermeld als oom van de bruid. Het kan dus ook gaan om Jan Frans Lauwens, de broer van de vader van de bruid. Enerzijds lijkt dat minder waarschijnlijk gezien deze broer in Willebroek woonde met zijn echtgenote Leontine Van de Bogaert, er woonde tussen 1901 en 1937 en hij niet als dagloner werd vermeld in Sint-Jans-Molenbeek. Anderzijds weten we dat zijn echtgenote Leontine Van de Bogaert uit Sint-Jans-Molenbeek afkomstig was.

2 Zie gezin uit 1884 te Brussel.

 

© Bidprint uit private collectie Laurentii.be – © Foto Sint-Niklaaskerk Leest van Jan Smets, 2022.

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - Frans Lauwens, Leest

Frans Lauwens  werd geboren op 5 maart 1869 in Tisselt als zoon van Hendrik Lauwens  en Marie Anne Segers. Er zijn geen verdere gegevens met zekerheid bekend van Frans Lauwens.

We vonden een mogelijk spoor1 op 2 juli 1910 in Sint-Jans-Molenbeek waar de toen 40-jarige Brusselse dagloner François Lauwens optrad als getuige bij het huwelijk van Victoire Isabelle Lauwens   (geboren op 5 december 1885 in Leest als dochter van Charles Louis Lauwens  en Carine Van den Heuvel2, werkzaam in Sint-Jans-Molenbeek) en Pierre Jean François Hermans (geboren in 1884, afkomstig van het Brusselse). Deze François Lauwens huwde in Anderlecht omstreeks 1911 met Marie Josephine Hubertine De Ridder was geboren in Enghien, en een zoon Jacques Florent Lauwens  werd geboren op 12 maart 1912 in Anderlecht. Frans Lauwens zou toen 42 jaar oud zijn geweest en inmiddels in het Brusselse wonen.

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwens-Segers, Tisselt

 

Afstammelingen: onbekend

 

Afbeelding met boom, buiten, gras, oud

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding: de Sint-Niklaaskerk met kerkhof in Leest, 2022.