Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

© Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

1 Zie ook een vermelde verwantschap met Bal in Aartselaar/Kontich in 1587.

2 Zie ook gezinsreconstructies Hemiksem en gezinsreconstructie Aartselaar.

 

image008.jpg

Kaart bewerking © Google maps, 2012, onder gebruikslicentie. – © Foto Sint-Bernardusabdij Hemiksem van Michaël Reyniers, 2023.

 

Verhalen1694 - Corneel Lauwers, schepen te Hemiksem

Bij de volkstelling van 1694 te Hemiksem, werd het gezin vermeld van Corneel Lauwers , schepen van Hemiksem. Corneel was gehuwd met Katelijne De Graaf. Op de hoeve woonden bij in: Peter Lauwers en Jan De Graaf, knechten, en Liesbeth Verpoorten en Barbara Oorstraeten, 'meijsen' of meiden. In het toenmalige Hemiksem was Frans Geerinx pastoor, Andreas Geerinx onderpastoor. Andere schepenen waren Aert Baetens, gehuwd met Dingna Bal, Antoon van de Wouwer, gehuwd met Liesbeth Beuckelaers, Adriaan van Linde, gehuwd met Katelijne van Antwerpen. Er werden geen kinderen vermeld bij het echtpaar Lauwers - De Graaf. Liesbeth Verpoorten moet verwant zijn geweest, want ene Jan Lauwers   met zijn echtgenote Sara Verpoorten2 en kinderen Jan en Ann Lauwers, woonden eveneens in Hemiksem.

In Hemiksem woonden ook Katrien Lauwers, de vrouw van Jan Gootens, met hun kinderen Liesbeth en Jaak. Als personeel werden vermeld: Hendrik Van Camp, knecht, Maria Rompaey, meid. Jaak Lauwers was een andere Hemiksenaar, met zijn vrouw Liesbeth De Bruijn en kinderen Michiel Lauwers en Katelijne Lauwers. Bij de brouwer-tapper Peter Meerenhout werkten Frans Lauwers als knecht en Liesbeth Lauwers als meid. Er werd ook een Liesbeth Lauwers vermeld bij Adriaan Maris, tapper, die samenwoonde met zijn moeder Liesbeth Van Boom. Een andere Hemiksenaar, Lenaert Lauwers, was er gehuwd met Marie Maris2. Dit echtpaar telde twee kinderen: Corneel en Jan Lauwers. Inwoner Jan Bal werd vermeld als weduwnaar van Magdalena Lauwers1. Er woonden wel meer Lauwers-en in Hemiksem2.

Frans Lauwers  woonde er met zijn vrouw Jeanne Segers en hun zoon Peter Lauwers2. In dit huishouden woonden ook Katrien Van de Wauwere, allicht de partner van zoon Peter, mogelijk een verwante van de schepen Antoon van de Wouwer, en diens kinderen Jan, Frans en Liesbeth. Er was ook een echtpaar Lauwers-Lauwers: Peter Lauwers  woonde te Hemiksem met zijn echtgenote Adriana Lauwers. Verder was er Jan Tuteleers, gehuwd met Katelijne Lauwers , en hun kinderen Jan, Marie en Melchior Tuteleers

 

Afbeelding met buitenshuis, hemel, gras, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

Foto: de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem in 2023.

 

image004.jpg