Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Liesbeth Fierens werd geboren op 28 mei 1703 in Leest als dochter van Peter Fierens en Petronella Verstappen (2e huwelijk van de vader).

 

image004.jpg

(c) Foto uit private collectie - stadswapen Mechelen onder Public Domain.

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1728 Lauwers-Fierens, Leest / Mechelen O.-L.-Vrouw

 

Jan Lauwers  werd geboren op op 8 december 1684 in Leest als zoon van Rombout Lauwers  en Barbara Jacops (Jacobs). Hij huwde op 9 februari 1728 in Leest met Liesbeth Fierens1. Getuigen bij het huwelijk waren Frans Elias en Jeanne Lambrechts (Lambreghs).

 

Jan Lauwens was eerder gehuwd op 15 januari 1713 in Leest met Emerentia De Ridder.

 

Liesbeth Fierens was doopmeter van Jacques Lambrechts, gedoopt in Leest op 10 september 1727, als zoon van Jan Lambrechts en Lucie Fierens (haar zus). Het kind was jong overleden in Leest op 22 september 1727. Zij werd opnieuw meter van een ander kind van dit koppel, Anne Marie Lambrechts, geboren in Leest op 13 augustus 1730. Zij was ook doopmeter van Peter Fierens, gedoopt in Leest op 27 maart 1730 als zoon van Jacques Fierens en Françoise Huys. Zij overleed op 8 januari 1734 in Leest. Het gezin woonde vermoedelijk in de parochie Mechelen Onze-Lieve-Vrouw-aan-de-Dijle.

 

Ouderlijk gezin:  Lauwers-Jacops, 1680 Leest

 

Kinderen uit dit gezin:

 

·         Anne Marie Lauwens  overleed als kind op 1 oktober 1737 in Mechelen Onze-Lieve-Vrouw.

 

 

 

image005.gif

Afbeelding: de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle kerk in Mechelen en het wapen van de stad Mechelen. De kleurenbalken komen ook voor in het (Brabantse) familiewapen van de Hombeeks-Leestse lijn Lauwens/Lauwers.

 

 

image010.jpg