Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 De ouders werden in Brussel vermeld als Josse Lauwens  of Josse Lauwers en als Claire Van Loock. Merk ook dat een naamgenoot Joos Lauwens optrad als getuige bij het huwelijk van Marie-Anne Van Buggenhout met Jan Baptist Claessens (een zoon van Henri Claessens en Barbara Van Loock, woonachtig in Humbeek) op 6 februari 1807 in Humbeek. Hij werd er vermeld als 24-jarige landbouwer in Hombeek.

 

image007.jpg

(c) Foto's laurentii.be, 2016 - prent onder Public Domain van onbekende artiest +/- 1800 - bewerkte kaarten van Google maps, 2014, onder gebruikslicentie.

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1768 Lauwers-Van Loock, Mechelen/Brussel

 

Joos Lauwers  werd geboren op 31 mei 1740 in Beigem als zoon van Nicolaas Lauwers  en Marie Jeanne Jacobs. Hij huwde op 25 april 1768 in Mechelen Sint-Jan met Clara Van Loock. Getuigen bij het huwelijk waren Michael Van Loock en Jan De Haegh.

 

Ouderlijk gezin:  Lauwers-Jacobs, 1733 Beigem (Grimbergen)

 

Kinderen uit het gezin:

 

·         Jacques Lauwers  werd gedoopt op 15 augustus 1767 te Mechelen Sint-Jan als voorhuwelijks kind, en werd erkend bij het huwelijk. Doopgetuigen waren Jacques (Van) Kerckhoven en Katrien Van Croon.

·         Jeanne Cécile Lauwens  overleed op 26 november 1773 in Brussel1.

·         Jeanne Lauwers  overleed op 16 januari 1775 in Brussel1.

·         Marie-Thérèse Lauwers  overleed op 9 maart 1775 in Brussel1.

·         Rombout Lauwens  overleed op 29 december 1777 in Brussel1.

·         Barbara Lauwens  overleed op 4 april 1780 in Brussel1.

 

image013.jpg       image015.jpg       image016.jpg

Afbeeldingen: de Sint-Niklaaaskerk van Leest, de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Beigem, de Sint-Janskerk in Mechelen, de kerken in de omgeving van Jette (in de omgeving van de Wapenmakersstraat waar zoon Jacques woonde).

 

image017.jpg

Kaart: de verhuizen die Joos ‘Josse’ Lauwers of Lauwens  maakte tijdens zijn leven: zijn verhaal begint in Beigem, terwijl zijn vader Rombout in Leest woonde. Hij woonde kort in Mechelen in de Sint-Jansparochie waar zoon Jacques  werd geboren. Vervolgens kwam hij in Brussel terecht. Enkel de oudste zoon Jacques, die melkboer werd in Brussel, bleef in leven. Alle andere kinderen uit zijn huwelijk met Clara ‘Claire’ Van Loock stierven op jonge leeftijd.

Merk dat de tweede geboren zoon werd vernoemd naar grootvader Rombout.

 

 

 

image023.jpg