Shield_VHC.jpg

 

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1808 Lauwers-Bulens, Hombeek

Jan Frans Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd gedoopt op 22 september 1769 te Hombeek als zoon van Jacques Lauwers StamboomLaurentii.jpg en Maria Piccaerts. Hij huwde op 19 juli 1808 in Hombeek met Petronella Bulens1.

 

Het gezin woonde in wijk B nr. 13 in Hombeek. Petronella Bulens overleed op 25 oktober 1844 in Hombeek. Jan Frans Lauwers overleed er op 21 februari 1852.

 

Ouderlijk gezin: Lauwers-Piccaerts, 1761 Hombeek

 

Kinderen uit dit gezin:

 

·         Marie-Thérèse Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd geboren op 18 juni 1809 te Hombeek. Getuigen waren koster Willem Vekemans en Jean Baptiste Frenne, 27 jaar, uit Mechelen. 

·         Pieter Jan Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd geboren op 25 november 1810 te Hombeek. Getuigen waren koster Willem Vekemans en Jacques Coplier, 56 jaar. Hij overleed er op 3 mei 1819 in Hombeek, 8 jaar oud. De aangifte gebeurde door vader Jan Frans en door koster Willem Vekemans. 

·         Anne Marie Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd geboren op 20 juli 1812 te Hombeek. Getuigen waren Willem De Remans, 43 jaar uit Hombeek, en Jean Henrik Thielemans, 22-jarige zelfstandige uit Mechelen. 

·         Jan Baptist Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd geboren op 30 juni 1814 te Hombeek. Getuigen waren Willem Vekemans en Jean Henri Thielemans. 

·         Willem Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd geboren op 6 oktober 1816 te Hombeek.

·         Bonifaas Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd geboren op 13 mei 1820 te Hombeek. Getuigen waren Willem Vekemans en de 52-jarige veldwachter Jacques Preutens. 

·         Isidoor Lauwers StamboomLaurentii.jpg werd geboren op 9 april 1823 te Hombeek. Getuigen waren Willem Vekemans en Jacques Preutens. Hij overleed ongehuwd op 1 januari 1880 te Leest. De aangifte gebeurde door broer Bonifaas Lauwers, 59 jaar, molenaar.

 

Afbeeldingsresultaat voor landschap met molen

 

Een generatie molenaars Lauwers in Hombeek en Leest

 

Een generatie molenaars bij Lauwers in Hombeek en Leest werd ingeleid door Bonifaas en Willem. Moeilijk voor te stellen dat in de 19e eeuw molens nog een deel van het landschap uitmaakten. Toch iets van een impressie van molens in de omgeving van Mechelen.

Afbeeldingsresultaat voor molen hombeek

Afbeeldingen: de voormalige molen van Battenbroek

Afbeeldingsresultaat voor molen hombeek

Afbeeldingsresultaat voor molen hombeek

Molens op de Nieuwendijk in Mechelen en in Onze-Lieve-Vrouwe-Waver. Hierna prent van de "Stenenmolen" in de omgeving van het Zwartzusterklooster in Mechelen.

Afbeeldingsresultaat voor molen hombeek

Afbeeldingsresultaat voor molen hombeek

Afbeelding onder: handtekening van molenaar Bonifaas Lauwers (Hombeek)

Afbeeldingsresultaat voor molen hombeek

 

Afbeeldingsresultaat voor molen hombeek

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

 

 

Voetnoten

 

1 Petronella Bulens werd geboren op 6 november 1785 in Hombeek als dochter van Peter Bulens en Liesbeth Josepha Ceulemans.