Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Ook Verspreuwen, Verspreeuwel. Zijn vader werd vermoedelijk geboren te Tisselt, en zijn nonkel, molenaar Willem Verspreeuwen, was kerk- en Heilige Geest meester in Perk.

2 Philip Moortgat was geboren op 15 augustus 1633 in Hombeek als zoon van Christof Moortgat en Anna Verbeeck en hij was kerk en Heilige Geest (armenzorg) meester. Hij was drie maal gehuwd in Hombeek: met Liesbeth Quackels, met Jeanne Van Langendonck en, twee jaar vr zijn overlijden, met Katrien Van Nieuwenhuyse. Hij zou op 14 maart 1698 op 64-jarige leeftijd overlijden in Hombeek. Twee van zijn kinderen zouden in Mechelen Onze-Lieve-Vrouw worden gedoopt, de anderen in Hombeek.

3 Zij was een dochter van Jan Vleminckx. Bij het huwelijk werd vermeld dat de pastoor van Blaasveld de mis deed.

 

image009.jpg

transcriptie grafschrift a.d.h.v. Paul Behets, bewerking parochieklappers Leest, 2013 Foto Sint-Niklaaskerk Leest uit private collectie Laurentii.be, 2019 kaart Laurentii.be, 2019

 

Hombeeks-Leestse stamlijn - 1660 Verspreeuwen-Lauwers, Blaasveld

Anna Lauwers StamboomLaurentii.jpgwerd gedoopt op 5 september 1629 in de Sint-Martinuskerk te Hombeek als dochter van Maarten Lauwers StamboomLaurentii.jpgen Katrien Verschoor. Zij huwde op 1 februari 1660 te Hombeek met Jan Verspreeuwen1. Getuigen bij het huwelijk waren vader Maarten Lauwers en Philip Moortgat2.

 

Ouderlijk gezin: Lauwers - Verschoor, 1626 Hombeek

 

Kinderen uit het gezin:

         Jan Verspreeuwen werd gedoopt op 5 november 1660 te Blaasveld. Hij was timmerman en kerkmeester van Leest en huwde op 15 september 1692 in Leest met Jeanne Vleminckx3. Getuigen waren schoonvader Jan Vleminckx en broer Walter Verspreeuwen. Jan Verspreeuwen overleed op 21 juli 1716 in Leest en Jeanne Vleminckx hertrouwde er een maand later op 25 augustus 1717 met Antoon Van Merchtem.

         Walter Verspreeuwen werd gedoopt op 3 mei 1662 te Blaasveld. Hij huwde op 22 april 1692 in Leest met Liesbeth Van Dyck. Getuigen waren Gijsbert De Keijser en Maria Van Dyck, Barbara Verschuren.

 

image006.jpg

Afbeelding: transcriptie van het grafschrift op de grafzerk van Jan Verspreuwen aan de Sint-Niklaaskerk van Leest.

image013.jpg

image014.jpg