Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

 

1 Onderzoek Chris Lauwen, 2008

2 Zie onder meer Emeren GabreŽls, geboren op 23 november 1659 in Loenhout, provincie Antwerpen, BE, daar gehuwd op 24 november 1716 met Jan van Oerle in de genealogie Ad Stroop en Henri Lachapelle; Frans Gabreels, gehuwd op 21 juli 1748 in Gent, provincie Oost-Vlaanderen, BE, met FranÁoise Lauwers; Pieter Gabreels, geboren op 6 augustus 1793 in Stabroek, provincie Antwerpen, BE, overleden op 24 september 1859 in Steenbergen, provincie Noord-Brabant, NL, in de genealogie Van Gastel.

 

image013.jpg

(c) Foto's uit private collectie familie. Kaart is een toegestane eigen bewerking van (c)familienaam.be.

 

Hombeeks-Leestse stamlijn - Marie-Chantalle Lauwens, Rotterdam, Nederland

image010.jpgMarie-Chantalle Lauwens werd geboren op 5 september 1972 in Koersel, deelgemeente Beringen, als dochter van Willem Lauwens en Georgette Van Praet. Zij was gehuwd met Marcel Gabreels van 2002 tot 2015.

 

Het gezin vestigde zich in Rotterdam en Marie-Chantalle woont er nog steeds.

 

Ouderlijk gezin:Gezin Lauwens-Van Praet, Sint-Katelijne-Waver

 

Afstammelingen

         Nikki Gabreels werd geboren in 2000 in Capelle-aan-de-Ijsel, Nederland

         Larisha Gabreels werd geboren in 2002 in Capelle-aan-de-Ijsel, Nederland

 

Het ouderlijk gezin woonde achtereenvolgens in Beringen, Rumst en Sint-Katelijne-Waver.

 

image016.jpg

Nikki Gabreels

image018.jpg

Larisha Gabreels

Chantalging naar de lagere school in Rumst en in Sint-Katelijne-Waver, deed middelbaar onderwijs aan het Scheppersinstituut van Mechelen en studeerde boekhouding-fiscaliteit aan het Hoger Instituut der Kempen in Geel.

 

Zij werkte onder meer voor Totalfina, Van Leeuwen Buizen en Gabreels Mixed Metals, en voor de Stichting Boor, een scholengemeenschap, in Rotterdam.

 

Familie Lauwen (Noord-Brabant)

 

Marcel Gabreels werd geboren op 5 juni 1961 in Rotterdam, Nederland, als zoon van Adriaan Gabreels en Wilhelmina Lauwen. De stamlijn Lauwen is niet verwant met de families Lauwens. Zij werd in kaart gebracht tot een voorouder Peter Lu(ij)ten die omstreeks 1400 in Etten, Nederland, huwde. De familienaam was een patroniem en wijzigde in Peters, Cornelis, tot Laureijs Cornelis, geboren in 1470 in Sprudel, Nederland, die de familienaam Lauwen (Laureijs, Laurentii) aan zijn nageslacht meegaf1.

 

image021.jpg

image022.jpg

In Nederland kwam de familienaam Lauwen in 2007 299 keer voor, met een sterke concentratie in de grensstreek met BelgiŽ (221 meldingen) in wat het voormalige hertogdom Brabant was.

 

 

Familie Gabreels (Noord-Brabant)

 

De familienaam Gabreels (GabreŽls) zou eerder een Hebreeuwse oorsprong hebben, verwijzend naar Joodse inwijkelingen die zich en de 16e eeuw (noodgedwongen) bekeerden tot het katholieke geloof. De familienaam kwam in 2007 in Nederland zelden voor (39 meldingen) en in 2008 in BelgiŽ niet meer2. Een gelijkaardige familienaam als GabriŽls is dan weer frequenter met telkens een 500-tal meldingen in Nederland en in BelgiŽ in 2007-2008.