Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) Laurentii.be

 

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - 1998 - Lauwens-Hendrickx, Sint-Katelijne-Waver

image013.jpg

Denis Lauwens  werd geboren op 12 november 1964 in Antwerpen als zoon van Willem Lauwens  en Georgette Van Praet. Hij huwde op 16 mei 1998 in Mechelen met Gerda Hendrickx.

 

Gerda Hendrickx werd geboren op 21 december 1959 in Duffel als dochter van Pieter Hendrickx en Fernande Claessens1. Het gezin bleef kinderloos, woonde aanvankelijk in Mechelen en vestigde zich dan in Sint-Katelijne-Waver.

image011.jpg

 

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwens-Van Praet, Sint-Katelijne-Waver

 

image015.jpg

Afbeelding: Denis Lauwens als scoutsleider in Sint-Katelijne-Waver in 1985

Het ouderlijk gezin woonde achtereenvolgens in Antwerpen, Beringen, Rumst en Sint-Katelijne-Waver. Denis  ging naar de lagere school in het Sint-Jozefscollege in Beringen, in Rumst en in het Preventorium van Pulderbos, hij deed middelbaar onderwijs in Westmalle, in het Scheppersinstituut van Mechelen, aan de koksschool van het Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen en studeerde informatica. Hij werkte voor Agfa Gevaert, voor Roels in Mechelen en Leuven en als informaticus voor de Gezinsbond te Brussel.

 

Gerda Hendrickx liep lagere school in Coloma-instituut en middelbaar onderwijs in het Koninklijk Lyceum, alsook bouwkundig tekenen in de Kunstacademie en kantooropleiding bij Sanderusschool te Mechelen. Zij werkte in Antwerpen voor het Ministerie van Financiën.

 

image016.jpgStamlijn Hendrickx, Sint-Katelijne-Waver

Gerda Hendrickx is een dochter van Pieter Hendrickx, geboren op 15 mei 1924, en Fernande Claessens, geboren op 21 december 1925. Zij heeft één broer, Karel Hendrickx. Fernande Claessens is een dochter van  Jules Claessens en Maria Serneels, geboren op 13 augustus 1900. Pieter Hendrickx overleed op 16 februari 2013 in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden.

De vader van Pieter Hendrickx was Eduard Hendrickx, geboren te Sint-Katelijne-Waver op 24 mei 1889. Eduard Hendrickx was gehuwd met Philomène Claes, geboren te Mechelen op 29 januari 1894. Philomène Claes was een dochter van Adriaan Claes, geboren te Mechelen op 21 april 1867, en Jeanne Thielemans, geboren te Mechelen op 23 september 1869.

De vader van Eduard Hendrickx was Henri Corneel Hendrickx, geboren te Sint-Katelijne-Waver op 8 februari 1860. Henri Cornelis Hendrickx was gehuwd met Constance Van Rompaey, geboren te Tremelo op 20 juni 1859.

 

Afbeelding: Gerda en Denis bij hun huwelijk op 16 mei 1998. Liesbet en Katrien Lauwens waren de bruidsmeisjes.

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

 

 

Voetnoten

 

1 Zie Stamlijn Hendrickx

FenixProjectLaurentii.jpg

(c) Alle foto's uit private collectie familie.