Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

(c) laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

Voetnoten

1 Bron: "Leest geweest". Met dank aan Miek Huysmans. Pieter Gerard Van Praet Pieter Gerard was geboren op 20 oktober 1907 in Leest als zoon van Karel Lodewijk Van Praet en Melanie Diddens. Het ouderlijk gezin woonde in de Kleine Heidestraat 6 te Leest. Zij hadden een handel in kolen en meststoffen, aardappelen, stro en granen en baatten er een herberg uit. Melanie Diddens stond te Leest ingeschreven als herbergierster. Zij was overleden in oktober 1907 en Gerard werd opgevoed door zijn ongehuwde tante Pelagie Van Praet. Gerard zou in 1932 in Liezele huwen met met Maria Cools (mijn grootmoeder).

2 Marcel Van Hoof beschrijft hem in de Kronieken van Leest als "een olijkerd en een onverbeterlijke optimist."

 

image002.jpg

(c) Foto uit familiearchief (origineel in Public Domain, 1917).

 

Blog  - 1917 - Gerard Van Praet in de Jongensschool van Leest

Op de klasfoto van de Jongensschool in Leest in 1917, staat mijn grootvader Gerard Van Praet als eerste op de derde rij, uiterst links op de foto1.

 

image005.jpg

Rechts terzijde op de foto staat meester Victor Selleslagh2.

 

Foto onder: klasfoto uit 1919 van het schooltje op de Kouter. Bovenaan linksboven staat Gerard Van Praet. We herkennen ook onderwijzer Victor Selleslagh. Op de plaats waar de school zich bevond, werd later de parochiezaal “Ter Coose” ingericht.

 

Foto onder: de meisjesklas in hetzelfde jaar. Er staan ook enkele jongens bij.

 

Andere kinderen op de foto, van boven naar onder, van links naar rechts

 

Op de bovenste rij van links naar rechts: Henri De Boeck, Gerard Jacobs, Jan Spruyt, Gust Geerts, Louis Mertens, Constant Fierens, Jan Spruyt (bijnaam "lange Mark") en Marcel Spoelders.

 

Op de tweede rij staan Jan Nuytkens, Frans Keulemans, Constant Geerts, Theofiel Van Hoof, Remi Fierens, Frans Van Winghe, Frans Spiessens, Wannes De Quint.

 

Op de derde en vierde rij staan Gerard Van Praet, Louis Leemans, Camiel Van den Brande, Felix Verbeeck, Jan Nuytkens, Jacques Van Herp, Jan Beullens, Jozef De Borger, Frans Van Rompaey, Emiel Maes, August De Prins, Jef Van den Eede, Jef Peeters, Karel Fierens, Karel Verbeeck, Victor Boey, Kamiel Van Rompaey, Frans De Keersmaeker, Kamiel De Wit, Jan Selleslagh, Jan Publie, Edouard Selleslagh, Florent Van Praet, Louis Van den Houte, Alfons Van den Brande.

 

Op de vijfde rij staan Juul Peeters, Jan De Muyer, Henri Spoelders, Jacques Voet, Louis De Quint, Jef Beullens, Frans Van der Taelen, Frans Leemans.

 

Op de zesde rij staan Ferdinand De Prins, Edward Siebens, Louis Diddens, Theofiel Spruyt, Frans Spoelders en René Hermans.