Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Laurentii.be

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

image008.jpg

Foto kerk Liezele uit private collectie, 2006.

 

Verhalen - 1718 - Overlijden van Joannes Amandus Lauwen, pastoor te Liezele

Op 23 maart 1718 overleed pastoor Joannes Amandus Lauwen te Liezele. Hij was gedurende 33 jaar pastoor van de parochie, en werd begraven in het koor van de kerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart - Sint-Jozef. Van Jan Amand weten we dat hij op 4 januari 1713 een testament liet opmaken bij notaris Jan Verheyden te Puurs. Daarin bevoordeelde hij zijn nicht Margriet Van Broeckhoven, haar kozijn Amandus Verschueren (zoon van Arnold Verschueren en Susanna Lauwen), en de kinderen van Arnold van Brouckhoven en Katelijne Lauwen.

Een maand vr het overlijden van Joannes Amandus, noteerde notaris Adriaan Verheyden op 23 februari 1718 in het testament nog eens dat Margriet Van Broeckhoven een erfdeel zou krijgen "voor trouwe dienst land te Geel".

 

 

 

 

 

 

 

 

image004.jpg

Afbeelding: de Sint-Jozefskerk te Liezele, heropgebouwd na de eerste wereldoorlog. Het eerste aanwijsbare spoor van een vaste nederzetting is een waterput uit de late 10e, vroege 11e eeuw die naast de huidige kerk gevonden werd in 2006 tijdens de afbraak van de oude brouwerij. De eerste schriftelijke vermelding van Liezele stamt uit de 12e eeuw.